a kiss with the fist is better than none.



Igår kom kollegan upprörd till jobbet över att Metro hade skrivit om att två flickor hade följt med ett par pojkar hem "trots att de inte kände pojkarna" och att en av flickorna därefter hade våldtagits. Hej, skuldbeläggning? Och att dessutom skriva att hon hade våldtagits innan domen ens är avklarad kan man ju heller inte göra egentligen. Kollegan skrev ett argt mail (hurra för aktion!) och fick ett rätt taffligt svar om att så hade de inte alls skrivit/menat/etc. Hmpf.
.
Och idag då, reagerade jag på ett liknande sätt över denna artikel i dagens Metro. Eeeeeh, vadå "bara mannen åtalas"? Hej, värdeladdad formulering? Det hade kanske varit minst lika informativt och kanske något mer objektivt att nöja sig med "mannen åtalas"? Den här mannen tycker sig ha rätt att taffsa på random kvinna för att han känner för det, och ärligt talat var det väl på tiden att nån sätter ner foten? Okej, nej, våld är inte okej. Men sexuellt ofredande är heller inte okej. Och ändå väljer Metro att endast låta mannen komma till tals. Han kan inte förstå varför bara han blir åtalad. Och det kan tydligen inte John Lindblom heller. Om kvinnan skrivs bara att hon har erkänt misshandeln. Någon kommentar från hennes sida om varför hon gav sig på honom? Nä.
.
Och grejen är ju också den att hade hon inte slagit tillbaka så lär åtal knappats ha väckts. För ärligt talat, bli nypt i rumpan? Vem har inte blivit utsatt för det? Det är ju sånt man får vara beredd på, sånt man får ta, männen kan ju inte rå för det. Det var väl inte så farligt, du gjorde ju inte ens nåt? Bara stod där. Ungefär så brukar det väl låta. Det är ju faktiskt helt sjukt, men det verkar ju som att det krävdes att hon slog tillbaka för att nåt skulle hända. Så det var väl för väl att den här kvinnan satte ner foten och visade att det faktiskt inte är okej. Han kanske lärde sig nåt, den här mannen. Och det var väl dags kanske.
.
Så nu har jag gått i kollegans fotspår och även jag agerat och skrivit argt mail till redaktionen. Så spänningen är helt klart olidlig. Vi får se vad de svarar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0