inspiration.


Såhär i jobbartider så har jag ju som bekant en del tid för slösurfande. Och är det då inte lite fantastiskt att springa på en ny favoritblogg? Den nya heter juneabstracts och hon skriver om allt möjligt, men framförallt skönhet på ett naturligt vis. Och jag blir så himla sugen på knalliga ögonskuggor, köpa ännu fler läppstift och kanske ge balsammetoden ett nytt försök. Alternativ hår och hudvård alltså, det är väl värt ett försök? Bodyscrub av socker och olivolja, glidmedel som hårstajling och ansiktsrengöring med rapsolja. Tänk va. Kreativitet på hög nivå! Läs och inspireras vettja.


sommartider, hej hej sommartider!

Jag är ju uppenbart dålig på det här med att ha nån slags kontinuitet i bloggandet. Duktigt av mig att lägga upp Berlin dag ett och två, och sedan helt och hållet komma av mig. Flåt. Trist förstås. Men så kan det gå, jag har ju lyckats ha fullt upp med annat. Mycket roligare och bättre saker. Som t.ex. att krama familjen hejdå för att småsystrarna ska flyga flygplan och bada i turkost vatten för första gången, få besök av den stora lillasystern med kompisgäng, spontanköpa en biljett till Foo Fighters och röja på Stadion, springa på gamla klasskompisar. Jobba lite har jag också gjort, men sedan har det mest varit midsommarfirande i min trädgård med en massa bra personer och bra mat och bra häng. Fint med långhelg också, även om det avslutades med lite bilkaos. Men saker och ting löser sig ju allt som oftast, bara man har lite tålamod och vänner, så allt blev ju bra efter ett antal om och men.
.
Så, en ny vecka, fint väder, arbetstid till klockan tre om dagarna, en familj som kommer hem ikväll och kanske en favorit i repris med indiegympa på Kulturhustaket imorgon. Det känns ändå bra. Nöjdtjej.nu, även om jag gärna hade sovit lite längre.

TGIF.

Tydlig fail att ta cykeln till jobbet och väl framme inse att det ska regna resten av dagen. Hmpf. Inte jätteroligt att cykla 9 km i regn, man blir ju så mycket blötare på cykel än till fots också! Men med lite tur så slutar det eller i alla fall lättar det tills dess att klockan slår tre och det blir helg för mig. Fint med en lite tidigare dag idag efter gårdagens mastodontpass på 10 timmar. Och helg alltså. Nog för att jag har varit ganska så duktig på att faktiskt ta helg även när jag pluggat, vara lite ledig lördag-söndag liksom, så är det ändå skillnad. För då hade man ändå kunnat plugga. Man kanske borde ha pluggat. Men nu är det ju inte så. Finns inget plugg, speciellt nu när jag fått veta att jag skrev VG på sista tentan! Jag skrev 34,5 poäng av 36 möjliga. Eeeeeh. Det är alltså ynka 1,5 poäng under maxpoäng. Eeeeeeh. Så ja, jag är nöjd. Och ledig på riktigt. Så detta (och helgens anskomst) ska firas ikväll med lite after work med Lovisa och eventuellt andra stockholmsklassisar. Yeey!

helvetesgöra.

Dag ett och jag är redan sjukt bitter. Det här kommer bli ett par väääldigt roliga veckor. Med lite tur är det främst den här veckan och kanske nästa som blir sådär fantastiskt roliga, och sedan flyter det förhoppningsvis på utan större problem och frustrationer. Men alltså. Det här med kommunikation och lite trevlig ton vore kanske nåt det. En liten idé liksom bara. Baaaaah.

magic's in the make up.

Då och då raljerar ju folk över det här med modebloggerskor. Lite mer sällan skriver folk så pass insiktsfulla analyser kring ämnet som Linnea Johansson gör här. Att kvinnor väljer att engagera sig och satsa på en karriär inom mode är kanske inte så konstigt då det är i princip den enda branch där kvinnor inte blir ifrågasatta på grund av sitt kön. Även om modebranchen kan anses kvinnofientlig så avgudar den även kvinnan. Därmed inte sagt att det är önskvärt att så pass många kvinnor satsar på just en sådan karriär, men det är åtminstone en förklaring.
.
Och ja, nu är dagen här då jag har börjat jobba och därmed fyller mina dagar med att läsa alla möjliga sortes texter och bloggar och forum. Så en del åsikter dyker kanske upp framöver.

Bättre i Berlin, dag ett och två.

I onsdags åkte jag, Malin och Frida till Berlin. Vår fina Siri hade fått körtelfeber och kunde inte följa med tyvärr. Men väl framme på vårt sunkiga hostel blev det frukost i regnet på en parkeringsplats.
Efter lite chill i vårt rum med ett stort hål i dörren så drog vi in på stan för att träffa Oliver och sightseea lite.
Eftersom vädret var sådär bestämde vi oss för att gå på DDR-museet. Ett mycket bra beslut!
Där fanns det en massa fina grejer som man fick peta på. Inte alla museum där man får peta på sakerna.
Sedan blev det mat, öl och återförening med gamla vänner och bekanta. Mycket fin första dag, trots trötthet och dåligt väder.
Dag två var shoppingens dag. Malin köpte inte en gammal vespa, men dock en turban, och vi gick även loss på second hand-converse, jeansshorts, klänningar och små plastflamingos.
Diverse kaffepauser i solen är också nödvändigt.
Dags för indisk mat och öl
mmm.
Resten av kvällen fylldes med häng, besök på Tacheles, en drink och ännu mer häng på hostelet.

En ankomst till sommarstockholm.

Första dagen i sommarstockholm spenderades promenerande med mamma på Djurgården.
fina mamman.
Vi gick till Rosendals trädgård och drack äppelmust
Och kaffe. En fin första dag i sommarstockholm.

Stockholmssommar del I.

Jag är i Stockholm och har flyttat hem för ett par månader framöver. Och det känns väldigt gött. Än så länge har mitt Stockholmssommarlov inkluderat sovmornar, picnic på Djurgården med mamma, fika på Rosendahls trädgård, senaste numret Filter i solen, fotboll med småsystrarna, grillning på gården, batmanplåster, mängder av kaffe och P3. Och imorgon kommer mina finaste kvinnor hit, inshallah inklusive Siri och med lite tur har tillfrisknat från sin körtelfeber. Och sedan drar vi till Berlin och hänger. Jag ser fram emot den här sommaren alltså. Stockholm, har jag visst saknat dig trots allt.

RSS 2.0