Jag har.

  • haft två rejäla seriösa sitta-på-biblioteket-och-plugga-dagar i rad, och ligger nog till och med i fas med litteraturlistan, hurra!
  • fått lite ont i halsen. Sådär jättelite så att man inte riktigt vågar träna för då kommer det att bryta ut, men man känner sig lite fånig som inte gör det heller, för man mår ju liksom inte helt dåligt. Hmpf.
  • anmält mig till vårens kurs i Nationalekonomi. Känns riktigt långt bort, men det ska ju göras.
  • stört mig på att studentportalen inte funkar. Måste ju hålla ett öga på om tentaresultatet kommer snart!
  • ätit några pepparkakor. Är det kallt ute så är det.
  • funderat på om man ska orka ta sig ner till snerkan och ta ett glas vin kanske.

En kväll.

Det är verkligen höst på riktigt nu. Jag har suttit och pluggat på biblioteket verkligen hela dagen idag, och när kvällen kom kände jag mig helt dum och slut i huvudet. Så jag lagade kikärtsbiffar, åt, och tog en promenad med Malin i kylan. Så himlarns skönt att få röra lite på sig, få lite syre. Och väl hemma lyssnar jag på Tomas Andersson Wij, tar igen prat med vänner hemifrån, har tända ljus och dricker te och äter pepparkakor. Funderar på att titta på Dokument Utifrån från början som gick igår, men vet inte riktigt om jag orkar bli så arg som jag kommer bli i så fall. Väldigt bra dokumentär dock. Titta gärna.
Puss puss.

Finbesök deluxe!

Vilken dag, vilken helg! Igår kväll lyxade jag, tände ljus, lyssnade på Bo Kaspers och läste nya Filter. Idag var jag duktig, tvättade och pluggade. Och sedan fick jag finbesök! Date med modern, och vilken date sedan! Först fikade vi på Storken (nä, inte Stocken), och mamma bjöd på kaffe och citronpaj. Därpå lite sightseeing, domkyrkan och universitetshuset är ju obligatoriska. Kallt värre var det, så snart vankades värmen igen, italiensk restaurang, lax med saffran och pasta och ett glas rött. Och sedan. Sedan hände det grejer.
Vi har bokat resa! Mamma ska skämma bort oss! Den 25e december åker jag, mamma och Malin en vecka till Gran Canaria och solar och njuter av 25 grader och firar mammas 50-årsdag och nyårsafton och sånt. HUR BRA SOM HELST.

ett egentligen totalt meningslöst inlägg.

En bra lördag alltså. Efter att ha fått både CSN och min sista lön kände jag mig rik och passade på att ta en första heldag på stan med Siri och Frida. Köpte det dyraste sminket någonsin, nu har även jag fallit offer för mineralpudertrenden. Men det verkar ju bra! Köpte ett startkit, asadyrt men ändå prisvärt. Tre fina borstar och fem sorters produkter för en tusing. Tänk vad enkelt det är att göra av med pengar. En massa annat blev det ju också, så jag har inte riktigt vågat räkna efter hur mycket det blev. Men vadå, vad ska man ha pengar till om inte handla för dem? Kan man ju fråga sig. Men en dag helt utan plugg var nog faktiskt vad jag behövde.
Imorgon dock. Imorgon behöver jag faktiskt plugga. Och tvätta. Och diska, och dammsuga. För på eftermiddagen kommer modern på besök! Då blir det sightseeing, sushi och häng. Det blir fint. Fin helg alltså.

varsågod nästa.

Den andra delkursen är påbörjad, och det med råge. 341 sidor skall läsas på två dygn. Yey! Sammanfattningar är i dessa fall en typiskt bra grej. En annan typiskt bra grej är att jag idag har fått en tv alldeles gratis från mina grannar. Typiskt snällt!
Typiskt elaka är SD, men det visste vi ju redan. Men frågan är om vi vågade tro att de är exakt såhär dumma i huvudet? Läs och förfasa er. Negrer är tydligen programmerade att våldta barn och kvinnor.
WTF Sverige?! Hur tänkte ni 330.000 personer som röstade in det här gänget i regeringen?

Check!

Tenta 1 - check!

Jag firar med soppa, vitlöksbaguette, chill i soffan framför dålig dagtidstv och senare storslagen posttentafest på Snerikes!

Himla asen. Och tentan.

Det har förstås fokuserats mest på SDs invandringspolitik (de vill ju minska invandringen med 90% och ta bort integrationen), men få kanske visste att de även vill
  • sänka straffåldern till 12 år, och då ska elektronisk fotboja användas
  • ta bort hemspråksundervisningen
  • ta tillbaka värnplikten med tremånaders utbildning för alla
  • att Sverige ska gå ur EU, och att det ska bli svårare att resa, studera och arbeta inom EU.
Bara så att ni vet. Åt helvete, med andra ord. Nu gäller det att det blir gränsöverskridande över blocken.
Idag har jag trots denna frustration lyckats plugga en del, vilket ju förstås är bra då jag har tenta om 11 timmar. Det ska nog gå bra tror jag. Känns som att jag har rätt bra koll på gubbarna, men det är klart, det är många olika teorier och man vet aldrig vilka frågor som kommer. Men det ska bli så himla skönt att få det gjort.
Jag tror att det får vara nog med tentaplugg nu. Nu blir det nog att kolla Agenda Special på SVT play och bli ännu lite argare.

Tenta/valångest.

Hur sjutton ska jag kunna tentaplugga idag när det enda man vill göra är att titta på debatterna kring Sveriges mörka valresultat och diskutera och skriva arga blogginlägg och protestera och skrika och väsnas? För att anknyta på något sätt till tentan får vi väl hoppas att Mill har rätt, att alla åsikter, hur fruktansvärda de än är, ska få komma fram för att vi då inser hur felaktiga de är och därmed kommer närmare sanningen. Inshallah.
Fy alltså. Det här är en mörk dag. Idag är dagen då jag inte längre kan skryta över hur Sverige sköts, att vårt samhälle är ett av de mest jämställda. Idag går det utför.

AL NAKBA!

Alltså. Jag är så fruktansvärt besviken och ledsen och arg. Ikväll har Sverigedemokraterna kommit in i Riksdagen. Ikväll fick Sverigedemokrater fler röster än Vänsterpartiet, fler röster än Kristdemokraterna. Ett fullständigt rasistiskt främlingsfientligt parti med påhittad statistik har fått 20 mandat, och inte minst blivit tänkbara vågmästare då inget av blocken fick majoritet. Jag ville verkligen inte se alliansen vinna valet, men jag hade ärligt talat hellre sett en blå majoritetsregering än den situation vi nu har, då SD verkligen kan få ett ord med i spelet om inte saker och ting rörs om ordentligt nu.
Så som Reinfeldt sa i sitt tal tycker jag verkar vara den nästintill enda lösningen. Att vädja till Miljöpartiet. Att få dem att bli vågmästare istället och börja samarbeta med Alliansen. Detta blir förstår inte helt enkelt då MP i hela valrörelsen varit väldigt tydliga med att de är i ett rödgrönt samarbete och tänker fortsätta med det, och då Alliansen i princip inte har någon miljöpolitik att tala om och går tvärtemot MPs värderingar i många frågor. Men kanske skulle MP i denna tänkbara situation få en rejäl chans att påverka Alliansens politik gällande miljö och sjukförsäkringen och andra viktiga frågor, och detta skulle ju då kanske vända detta katastrofresultat till något mer positivt. Men. Och det är ju ett stort men. Väldigt många har ju röstat på MP i tron om att de röstade rödgrönt, och om MP då plötsligt skulle gå över och samarbeta med Alliansen, det goda syftet att minska SDs inflytande till trots, så skulle förstås väldigt många MP-väljare känna sig lurade och svikna. Därför krävs det ju då att MP får ett rejält inflytande i den borgerliga politiken, och då kommer antagligen de blå väljarna känna sig svikna och lurade.
Det är helt enkelt åt helvete.
Men vad vi får hoppas på är att de övriga riksdagspartierna inser att alla de är emot främlingsfientlighet, och att 94% av Sveriges befolkning är med dem, och att de helt enkelt ser förbi sina olikheter i detta, sväljer sin stolthet och samarbetar i just de frågor där SD riskerar att få ett mycket farligt inflytande i svensk politik. Inshallah, ojalá och hopelik.
Alltså. Det här måste lösas. Jag vill inte leva i ett land där SD sitter i Riksdagen, det är inte okej. Det är dock redan för sent. Vi måste helt enkelt kräva att SDs människofientliga budskap inte blir verklighet, att de inte får makt nog att få igenom sina avskyvärda förslag. Och de där nästan 20 procenten som inte röstade, förstår ni hur pass mycket ni hade kunnat påverka valresultatet om ni pallrat er iväg till vallokalen? Var femte svensk med rösträtt nyttjade den inte, och det är faktiskt pinsamt. Speciellt när man ser kvällens resultat. Det här hade kunnat avvärjas.
Nu håller vi alla tummar och tår och pratar med alla högre makter vi känner för att den här kaotiska situationen ska kunna lösas till bästa sätt trots allt.

näringsliv.

Två vitlöksbaguetter för 9.90 på Folkes, som vid fler än ett tillfälle blivit omnämnt som Sveriges dyraste matbutik. Det är ju som hittat. Och så sjukt gott. Speciellt tillsammans med lins- och morotssoppa. Får man skörbjugg om man lever på vitlöksbröd?
Idag har jag dessutom varit och provsjungit för Värmlands nationskör. Min morgonsångröst kändes sådär, men vi får väl hålla tummarna för att de liksom hörde igenom det och tyckte att jag var bra ändå. Strax är det dags att dra sig till dagis (Dag Hammarsköldsbiblioteket that is) för lite mer tentaplugg, och ikväll är det valvaka.
Nu håller vi tummarna och lägger våra röster på de rödgröna, hörrni! Heja heja.

Valtider!

Jag har inte skrivit en enda rad om valet knappt tror jag. Det är ju lite pinsamt. Men jag skyller som vanligt på tidsbrist, och inte är det bättre nu. Dock tänkte jag att jag kunde länka till de här två artiklarna av Hanna Fridén som kanske kan få dem som inte bestämt sig för vad de ska rösta på att göra det (och kanske till och med rösta rödgrönt). Gör't!
Och framförallt; se till att gå och rösta. Verkligen.

Reccegasque; en bra fest håller på i minst 12 timmar.

Igår var det dags för reccegasque, dvs en fin sittning för alla recentiorer i stan. Denna tillställning började med lite häng och fördrink på nationen, och sedan tågade vi efter våra fanor till Universitetshuset.
Hej, fina Universitetshuset!
Alexandra är också med i V-dala.
Fina Emil och Matilda också! Och Matilda hade dessutom ett paraply nu när vädergudarna bestämt sig för att inte välkomna oss på ett inte riktigt lika trevligt sätt som rektorn och de andra.
Den berömda över aulan. Och tydligen är det inte riktigt lite konstigt som det först kan verka. Men det kan vi ta en annan gång.
Aulan. Det känns lite som att gå på opera när man sitter i aulan, speciellt när värsta symfoniorkestern spelar och alla har kostym och finklänning. Anrikt var ordet!
Jag hade min lilla spanskafjäderhattgrej på mig kvällen till ära.
Det var rätt mycket folk på plats, det var orkester, körer, tal och välkomnande. Efter ett tag i denna fantastiska aula (det är så sjukt gött att få ha föreläsningar i det här huset! Okej, inte i aulan, men ändå. Resten av huset är ju nästan lika pampigt.) så gick vi alla tillbaka till V-dala, där det blev mingel och champagne, därpå bänkning och trerätters, spex, väldigt mycket sång och skrivande i varandras sångböcker. Dock lyckades jag ju förstås inte fota något alls under middagen tyvärr. Efter att vi fått i oss mat och vin så bar det av till Norrlands nation till rytmerna av V-dalas egen sambaorkerster! Vi gick runt halva stan och väckte uppmärksamhet på alla andras nationer längs vägen. Väl på Norrlands mötte vi upp ett gäng andra sköna människor, dansade oss rejält svettiga tills klockan blev två, och det var dags för stängning, vilket för oss betydde en trip till Max och därpå bästa efterfesten hos Elin.
Hos Elin mötte vi den här killen.
Och den här (som egentligen inte alls är så farlig som han ser ut).
Filip hängde också med (lägg märke till den fantastiskt inlevelsefulla soffdansen i bakgrunden)
När lägenheten är liten får man göra det bästa av situationen och dansa i soffan. Fina klasskompisar!
Vilken kväll alltså! En riktigt bra fest ska minsann vara i minst 12 timmar. Vår kväll började vid 15.30 och vid 04-tiden var jag hemma igen. Ska det va så ska det va. Idag är det tillbaka till verkligheten; tentaplugg.

Det här med att ta sig tid.

Eftersom att klockan är halv tolv och jag nog borde läsa det sista kapitlet ur Marx men orkar inte, så tänkte jag att jag faktiskt skulle slå rekord och skriva lite. Två gånger på typ två dagar, omg! Nå.
Hej. Livet är väldigt annorlunda nu än för en månad sedan. För en månad sedan bodde jag i flyttkartonger i Stuvsta, jag hade semester från ett ganska tröttsamt jobb, jag var ledig mest jämt. Min största stress var att flyttpacka, få ihop livet och ta med sig det till Uppsala. Nu har jag flyttat, snart ska jag flytta igen. Jag har börjat i en klass med 125 stycken nya människor, varav kanske hälften jag fortfarande aldrig har pratat med. Jag har lärt känna en massa fina och fortsätter hälsa på nya. Jag har varit med om jordens roligaste insparksvecka, jag har gått runt i stan utklädd till fisk i x antal dagar. Jag har läst Platon, Aristoteles, Hobbes, Rousseau, Mill och Marx, jag har skrivit PM och jag har haft seminarium och föreläsningar. Och jag har börjat få tentaångest. Första tentan är på tisdag, och även om man faktiskt har läst nästan allt man ska ha läst, varit på alla föreläsningar och seminarium och knappt pratat annat än politik och politisk filosofi, så känns det läskigt. Jag menar, jag har ju aldrig skrivit en tenta förr. Jag vet liksom inte riktigt vad som förväntas.
Det är med andra ord mycket. Men det är kul. Idag var jag (när jag helt tröttnat på Marxs fruktansvärt tillkrånglade meningsbyggnader) på ideologidebatt i universitetshuset. Att få höra partirepresentanter faktiskt gå tillbaka till värdegrunden var väldigt intressant, och det känns väldigt bra att jag lyckats hamna i ett sammanhang där det inte bara är jag som tycker det. Alla som var på debatten var där för att de ville, för att de var intresserade, och ingen satt och var uttråkad som situationen antagligen varit i gymnasiet/annat sammanhang. Det känns faktiskt som att jag hamnat rätt.
Det känns dock som att jag skulle behöva ta mig tid att prata med folk hemifrån lite också. De där människorna jag känt i mer än fyra veckor. De som känner mig på lite fler plan och sånt. Men det är svårt att hitta tiden, om du känner dig manad får du gärna slå en pling nån dag. Efter tentan känns det som att det kanske kan finnas lite mer marginaler. Fast då har vi å andra sidan nästa delkurs, 8 veckor, 2500 sidor, hälften på engelska. Men den dagen den sorgen. Nu; sömn! Imorgon; rösta! Och ha sista seminariet, plugga och sedan förhoppningsvis ett träningspass.
Jisses. Klockan blev plötsligt över ett. Telefonsamtal mitt i ett bloggskrivande är typiskt dåligt för gå-och-lägga-sig-i-relativt-god-tid-planerna.

I brist på fototillfällen, gör det här!

 

Vilken BH-typ är du?


kontrakt och grejer.

Jag ska försöka liva upp den här bloggen med lite bilder så småningom, men än har inte tid funnits riktigt. Dock har jag gjort en massa annat. Jag har varit på storslaget kalas i en gigantisk villa där man nästan gick vilse, jag har haft min sista föreläsning i delkursen Politisk teori, skaffat Friskiskort, jag har lämnat in mitt första PM om Rousseau och idag har jag även skaffat bibliotekskort och jag har skrivit kontrakt! Jag har fått ett studentrum på Ansgarsgården, ca 100 m härifrån. Tillträde första oktober, så fort går det. Men det känns väldigt skönt, ett förstahandskontrakt i en korridor på fyra personer är ju verkligen inte fy skam. Första tentan är om en vecka, så låt oss hoppas att flytet fortsätter (peppar peppar). Snart bär det av till Friskis för att testa på dans fuego! Hurra!

check, check, check

Idag har jag sovit länge, ätit långfrukost, skrivit klart mitt PM om Rousseau, allmänviljan och allas vilja, handtvättat min klänning till gasken på fredag samt lagat god och näringsrik fiskgryta. Så ikväll tycker jag minsann att jag kan unna mig att gå på kalas. Häpp!

en välförtjänt uppdatering.

Bloggen är verkligen lidande. Stackarn. Men jag har ju tusen andra saker som ska göras först, och inte ens dem känns det som att jag hinner med. Så tyvärr. Ni får nöja er med dessa få rader.
Just nu är jag mitt uppe i delkursen Politisk Teori, och vi har tenta om två veckor. Innan dess ska vi hinna plöja Rousseau, Thomas Hobbes, Karl Marx och John Stuart Mill, m.fl. samt skriva ett PM till på tisdag och ha seminarium. Lägg därpå reccegask, brännbollsturnering, engagemangsmöten, utgångar och, som jag ska flänga iväg på nu, inköp av träningskort på friskis, samt ett styrke-medelpass. Dödsdomen hänger över mig, men nån gång ska man ju sätta igång igen också! Och när man sitter stilla och läser såhär mycket så behöver man röra på sig lite grann ibland också.
Och idag har jag fått låna en väldig massa böcker om politisk stuktur, byråkrati och förvaltning, hurra! Så behöver jag inte göra en lika galen grej som till den här kursen och köpa allt nytt. Fy vad ruinerad man skulle bli.
Men nu! Nu ska här styras upp. Träning!

Ett bildbevis!

Såhär roligt kan man ha i kön till Snerikes i 45 minuter på Siris födelsedag!
I övrigt har jag plöjt drygt 500 sidor på 4 dagar. Rakt in i verkligheten liksom. Men nu har jag koll på både Platon, Aristoteles, NT, Thomas av Aquino (eller, ja) och diverse annat. Imorgon blir det seminarium nr ett, och till helgen bär det av till huvudstaden för kusinbarndop och förhoppningsvist häng med skönt folk. Känner du dig manad? Jaa!

RSS 2.0