En uppladdning.

Jag har de senaste två timmarna suttit och skakat fram varenda artist på P. På fredag flyttar nämligen vår kära Paula ut ur korridoren och vi ska hedra henne med en fest på tema P. Och nu har jag alltså skapat, skulle jag vilja påstå, jordens bästa playlist bestående av enbart artister på P. Och en och annan låt med namnet Paula, samt parapapa-låten eftersom jag anser det vara nära nog. Vi har en del förberedelser kvar och uppladdningen är på topp!
PEPP!

Uppladdning.

Jag tittar över formler, präntar in lite mer om monetarismen och dricker kaffe. Det är uppladdning. Tentan börjar om drygt 2,5 timmar och jag brukar inte vara den som pluggar såhär precis innan, men jag har ju inte skrivit en tenta som börjar kl 14 heller. Men kvällen före tentan är fortfarande lite helig. Det är då man tänker att det som kommer att fastna har fastnat nu, man äter nån god mat och unnar sig lite dålig tv. Sånt där man inte hunnit med när man bott på Carolina från nio till sex varenda dag.
.
Men egentligen vill jag bara få tentan gjord så att vi kan få ha lite tentafest. Jag är inte ens nervös än. Inför tentan alltså, inte inför festen. Festen är jag i o f s inte heller nervös inför, mest bara peppad.
.
Men strax ska uppladdningen fortskrida med lite lunch i form av falukorv, packa ner lyxmackan jag tänkte göra till tentan (brie och salami!) och promenera iväg i alla de här plusgraderna. Kanske blir en pro-tenta-kaffe hos Lovisa på vägen också.
.
Tentadagar är egentligen rätt sköna. Det är ju veckan innan som är helvetet.

Dan före dan

Såhär kvällen före 15-hp-tentan i makro och mikroekonomi så är jag mest nöjd över att äntligen ha fått (eh, fått köpa) mina glasögon! Väldigt nöjd. Som nämnts bland kommentarerna i tidigare inlägg såblev det par 2 och 3, och de känns faktiskt snyggare än jag mindes dem. Nöjd.
.
Mindre nöjd är jag kanske över att behöva skriva tentan imorgon kl 14-19. Ovärd tid. Men förhoppningsvis har mitt nya boende i läsesalarna på Carolina Rediviva gett nån typ av avkastning och det går vägen. Håll tummarna! Sedan blir det tentafest i kapitalistblått. Hurra!

En maskerad.

I fredags lyckades jag och Malin med våra bästa outfits evah. Black och White swan!
Såhär ser ett spontanfoto ut när man verkligen gått in i sin roll. Posen kommer så naturligt!
Lite annat läskigt folk.
Finaste korridorfotot! Välkomna hem till oss.
Paula var rokkokovärdinna.
Jag gick in i rollen ordentligt.
Våra bästa outfits!

I vår vill jag:

  • Laga och äta mat med vänner och vin
  • Dansa till peppig musik på nation
  • Gå på bal kanske
  • Promenera längs Fyrisån
  • Ha picknick i stadsparken
  • Plugga utomhus
  • Dricka rosé på Lovisas balkong
  • Skratta
  • Fika på Matildas balkong
  • Sy klänningar att gå ut och äta i
  • Köpa vårskor
  • Lära känna ännu mer fina personer
  • Träna
  • Vara snäll mot mig själv
  • Byta till vårjackan
  • Åka till Stockholm och gå på Fasching och äta saffransglass vid Järntorget
  • Köpa biljetter till sommarens utflykter till Berlin och Göteborg
  • Äta sushi ofta
  • Fota

None of these boys can dance

Igår var det happening värre. Kalmar nation och Amnesty hade Klubb: Dansa för kvinnors rättigheter, och oj vad vi dansade! Sjukt drag, WILDE! är ju fantastiska och likaså mina fina vänner. Alla var våriga och fina, och kvällen inleddes med fläderdrinkar och frozen strawberry daquiries. Våren kommer faktiskt nu och det känns ju inte annat än rätt. Idag har jag och Matilda skrattat och tittat på fina klänningar, det är Viktors födelsedag, och han och Johannes har inflyttningskalas ikväll. Men först ska tjejerna och jag göra egen sushi och dricka årets första glas rosé hos Lovisa. Våren i Uppsala kommer nog blir bra ändå, jag känner det på mig.

Här vare fäst!

Idag gick jag och Malin loss i köket. Fram med alla gamla, nya och lånade bågar, för nu ska här köpas glasögon! Till mig dårå. Efter mitt lilla äventyr med för svaga glasögon i fem dagar (inte så kul) så har jag insett att detta är ett nödvändigt ont. Mina finaste föräldrar har även gått med på att hjälpa en stackars student med denna fantastiskt roliga utgift. Men så ja, idag har jag lånat hem bågar. Just nu står det mellan dessa:
1
Nån typ av halvt pilotinspirerad variant. Lite grönskimmrande i färgen. Rolig? För rolig? För mittemellan rolig och diskret? Huh?
2
Den ännu mer diskreta varianten, men rätt stora. Stora är bra eftersom att jag har stort ansikte och eh, gärna vill ha brett synfält. Grå, typ borstat stål. Väldigt lätta, det är ju bra. Och som sagt, rätt neutrala.
3


Sist, och minst, kommer den festligaste varianten. Känns lite som en biblotekarie på 50-talet, vilket ju är positivt. Dock kanske de är lite för smala? Och det blir liksom en väldigt rejäl markering upptill. För galna eller precis lagom?
Hjälp mäjj!

Kvinnor och synfel och trams.

Femte dagen i för svaga glasögon. Mina linser kommer ju kännas fantastiska imorgon, trots att de egentligen också är för svaga. Märker att jag blir trött i ögonen, men vad gör man? Har även märkt att mina föreläsningsanteckningar faktiskt blivit bättre då jag faktiskt antecknar det som Guvå säger istället för att bara skriva av det som står på over headerna (eftersom att jag ändå inte ser vad det står). Se där! Men det ska bli fint med linser och bra syn igen. Hurra!
.
Lite bryderier dock; Måste jag nu köpa en ny mascara?! Baah, palla. Man kanske kan testa att frysa in den, så att eventuella bakterier dör? Vad tror ni..? Eeeh. Att än ögoninflammation skulle bli så mycket mer komplicerad bara för att man är tjej med synfel.
.
Förresten: HEJA ALLA KVINNOR idag! Och alla semlor. Hurra!

Vårtecken

Idag är det vår ute, och det finns hjärtan i den töande snön utanför våra fönster här i korridoren. Det är ändå jättefint. Man har ingen aning om vem som har trampat upp det stora hjärtat till vänster, vilket har varit där i ett par veckor nu. Inte heller vet man vem som har stått och placerat ut värmeljus i ett hjärta på en av parkeringsplatserna intill. Detta kallar jag ambition och gammal hederlig (och hemlig?) uppvaktning. Jag kan tänka mig att de flesta av oss som bor på den här sidan huset sitter och litegrann tror och hoppas att det kanske är till just mig? Vem vet? Det är ju så fint och mystiskt och roligt. En hemlig beundrare, old-school-style.
.
Idag är det som sagt vår ute, jag och Malin promenerade långt i solen och hittade till både skogsområden, en rödmålad prästgård där persionärerna serverades nybakt stenugnsbröd till livemusik. Skidor, en cykel och ett par rulatorer stod parkerade utanför. Nu äter jag citronkolor och läser bloggar och njuter av söndag och att ögoninflammationen verkar vara på bättringsvägen.
.
Så fort det är sånt här väder så känns varenda problem så väldigt mycket mindre och man blir alldeles lycklig nånstans i själen. Hur har man överlevt mörkret och kylan denna vinter egentligen? Det är ett lika stort mysterium varje år.

Totaler krieg.

Okej. Jag tyckte att det räckte med att ha varit förkyld i ETT KVARTAL, men det tyckte inte min kropp. Nu är det krig. Jag vaknade med ögoninflammation idag, måttligt smickrande åkomma. Och ja, jag har fortfarande ont i halsen. Och känner mig matt. Men framförallt ser jag helt sned ut i ansiktet.
.
För att göra det hela ännu roligare kan jag ju heller inte använda linser när mitt öga beter sig såhär, så det blir att gå med för svaga glasögon i några dagar. Jag är inte bara sjuk och sned i ansiktet, jag är halvt blind också. Så ja, det är synd om mig. Väldigt synd. Men jag är glad över Viktor, vårt lilla personliga apotek som kan tillgodose de flesta av våra behov. Så nu har jag i a f en ögonsalva (som jag visserligen blir ännu blindare av, men bara tillfälligt) som ska hjälpa.
.
Så nu äter jag godis, tittar på Top Model och tycker synd om mig själv. Imorgon är det icke-pk-fest, och det känns väldigt surt att inte vara på topp. Men lite utklädnad, lite tipsrunda och lite häng ska man väl orka med. Dock utan utgång, linser och smink. Hu, vad snygg jag kommer vara!
.
Så snälla kroppen. Det räcker nu. Snälla? Snällasnällasnälla?

en orättvisa och en rättvisa.

Det här med att jag hade återerövrat min hälsa var ju förstås ett grymt skämt. Det hade jag inte. Jag hann träna två gånger innan halsen började bråka igen, och de senaste två dagarna har det varit snäppet värre till och med. Så idag ska jag köpa Kan Jang, eftersom att mina vitlökstabletter och citronpress inte riktigt verkar göra susen. Tröttsamt var ordet. Men annars börjar det bli vår ute (!!!) och man kan faktiskt cykla ordentligt igen! Sen föreläsning en dag som denna, ett nästan färdigt PM och ikväll blir det kvalitetshäng med järngänget. OCH! Det bästa. Taybeh finns nu som beställningsvara på Systemet! Alltså. Bäsa grejen. Så fort deras hemsida har blivit lagad ska det beställas en låda på 24 flaskor av detta fantastiska öl. Gott öl för en god sak. Om bara hälsan ville komma tillbaka också skulle det ju kunna vara riktigt bra nu.

RSS 2.0