En helt ny karriär.

Inte universums roligaste motiv och inte universums roligaste väder. Men förhoppningsvis duger detta ändå. Mitt bidrag till Polmagasinet och Augusts artikel om kåren förr och nu. Roligt att få publicera nåt, men såklart nervöst. Jag menar, jag spårade lite när jag satt och skulle försöka lära mig att redigera bort den värsta gråskalan, och Microsoft Office Picture Manager är kanske inte jordens bästa program. Jag har svårt att se om det är bra eller dåligt. Men bättre blev det i alla fall och bilderna har mailats in. Lite kreativitet ska jag väl få utlopp för i detta ändå! Något tips på vägen från nån fotokunnig kanske?

Återerövring, del I.

Efter ungefär 2,5 månaders envis halv- och ibland helförkylning har jag den senaste tiden hetsat i mig pressade citroner, vitlökstabletter och ätit sjukt mycket kiwi. Försökt sova tillräckligt mycket, äta bra mat och sånt. Och nu. NU! Nu vågar jag nästan påstå att jag är frisk (PEPPAR PEPPAR TA I TRÄ!!!). I söndags var jag på Friskis och körde ett medelgympapass, efter vilket jag har en galen träningsverk (det säger ju en del om när jag tränade sist). Och nu har jag laddat med keso och avokado och om en knapp timme sitter jag på en spinningcykel i Ekeby. Tänk när jag körde spinning 2-3 ggr i veckan. Vilken grej. Vilka muskler och vilken kondis jag faktiskt hade då. Det är ju så konstigt, det där att man aldrig riktigt lyckas fatta det och njuta av det när man är i det. I efterhand saknar man det ju lite mer än man kanske uppskattade det då. Fast jo, jag uppskattade den ju. Den där känslan av att vara stark. Att palla hela passet, ligga på gränsen, pressa lite till. Att behöva ha med sig en svetthandduk, faktiskt behöva torka av cykeln efteråt och fylla på med mängder vatten. Att känna att kroppen klarar det. Att den klarar mer och mer, blir starkare och starkare, inse att min kropp verkligen är det mest fantastiska jag någonsin kommer att äga. Och att den är värd att ta hand om. Det är ju svårare att känna så när ohälsan har intagit den och man känner sig otympligare än på länge. Men nu är jag så peppad. Nu ska jag träna bort vinterkylan, låta endorfinerna flöda och återerövra styrkan!

Resumé

Idag förgyller jag bloggen med en bild. En ganska så gyllene bild som ni kan se. Nu har UPS:s fotoklubb dragit igång, och vi fick ta med oss en bild vi tagit och vi tycker om. Det här var min. Tagen med en gammal, nu död, kompaktkamera är denna än gammal favorit, och ännu ligger den som bakgrundbild på min dator. Klippmoskén i Jerusalem behöver kanske rustas upp ibland, putsas litet, och då är det de här grabbarna på den ultrahöga, till synes rätt skrangliga stegen som man ringer.
.
Det känns roligt att bli lite pushad för att börja fota igen. Ska iväg och fota Kårhuset och förhoppningsvis få nåt bra resultat som publiceras i Polmagasinet, och till nästa gång gäller tema Vårtecken. Lite inspiration kanske man kan mana fram ändå. Den där kreativa ådran som ändå finns någonstans i denna gamla estet börjar ändå göra sig påmind. Ett lite mer inspirerande väder skulle ju dock inte skada, förstås.
.
Kanske kan även denna bildlösa stackars blogg få lite färg och glam genom detta lilla projekt!

Fredagspeppen.

Idag är dagen då jag har bestämt att jag är frisk. Eller i alla fall tillräckligt frisk för att cykla genom stan, bli andfådd och ändå inte känna mig alldeles sjuklig, köpa vin inför kvällens middag hos Siri (hon har FF!), och sedan gå vidare till min nya fina nation och dansa natten lång till balkanmusik för 20 kronor. Jag är peppad. I väntan på att klockan ska bli så pass mycket som när det är dags att sätta på den peppigaste musiken, ha lite ensamdisco och byta om och sånt och sedan möta brudarna, bör jag ju läsa makro. Men det är ju fredag och jag vill hellre äta lite glass och titta på ett avsnitt Sopranos. Men det är ju bra att Makrokapitlena är så korta så att man kanske hinner med både och.

40 tusen miljarder.com

Och för den som inte riktigt fick nog förra gången finns en liten praktisk hjälpreda för att räkna på SD-vis.

Dugga; check!

Kortaste trippen till Gimogatan och tentasalarna evah. Idag har jag skrivit dugga i nationalekonomi, och jag slarvade till det lite gällande korspriselasticiteten. Hade jag inte gjort det så hade jag fått full pott. Det hade ju varit nåt det! Men det är ju inte som att jag klagar över 19/20 heller. Även om 20/20 hade sett snyggare ut. Slarvfel är ju störiga.
.
Men! Det bästa idag var ju dock Nelins. Denna fantastiska butik! Vilken grej! Jag köpte ett kg kyckling, en väldig massa grönsaker, vitlökstabletter (dö, förkylning, DÖ!), frukt, glass, nötter, juice, med mera. För 270 riksdaler. Hade jag handlat detta på Folkes hade det ju kostat det dubbla. Och det är inte ens en överdrift.
.
Förutom förkylningen så hade det här med andra ord varit en ganska superb dag. Ja, förutom de 20 minusgraderna jag fick cykla till duggan i dårå.

40 tusen miljarder!!!

Alltså. Det är ju så roligt.

Utbrott.

Efter två härliga månaders halvmesigt halsont var det visst dags. Jag är förkyld. På riktigt. Sådär snorigt, matt, hostigt, halvfebrigt förkyld. Bra då att man har förmånen att hålla sig inomhus och slippa de där jättemånga minusgraderna. Fast ikväll har Kalmar intagning till sin kör, det hade ju varit nåt. Vet dock inte riktigt om detta är en möjlighet just i kväll.
.
På nåt sätt välkomnar jag ändå denna förkylning. Kanske är det nu jag får skiten ur systemet? Att halsontet också kan ge med sig efter några asaförkylda dagar? Så att jag kan få gå och ge blod, börja träna igen, styra upp livet lite mer? Vore ju nåt, onekligen.
.
Annars är Uppsala ganska så bra ändå. Det hade ju kunnat få vara lite varmare, lite vårigare och lite gladare kanske, men jag tänker att det ger med sig. Februari är väl en tung månad gissar jag. Vintern hänger kvar, men snart så. Solen är ju tillbaka i alla fall.
.
Dagen ska väl förutom hostande och snytande och vilande även innehålla en del pluggande. Dugga i microekonomi imorgon. Det ska väl gå vägen, hoppas vi.

Lhamdulillah!

Mubarak avgår!!! Mabrouk al Masr!!

Lite bra grejer på sistone:

  • Sol och plusgrader
  • Fågelsång
  • Femtimmarssamtal
  • Syinspiration
  • Återerövrad kjol
  • Bastutraditioner
  • Promenader
  • Vårkänslor
  • Korridorsuppstyrning
  • Finaste Uppsala

så går en dag.

Efter en ungefärlig vecka med väldigt få personer man känner i föreläsningssalen så har vi nu fick tillbaka våra åringar. Det känns ju fint. Ikväll blir det lite häng och catching up som sig bör. Carolina fick sig ett besök idag också, inte för att det blev sådär väldigt mycket plugg, jag mest åt mat och drack kaffe tror jag. Vi kanske kan skylla på att jag faktiskt var och tränade igår? Det kanske är därför som jag är så hungrig? Klockan fyra hade jag ätit middag. Wtf, liksom.
.
Nä, nåt IQ-befriat på tv kanske? Ett par kex? Eller en liten powernap? Ibland måste man ju unna sig.

RSS 2.0