Bojkott

Med allt som pågår i Palestina i allmänhet och Gaza i synnerhet i åtanke tänker jag än en gång uppmana till bojkott av Israeliska produkter, särskilt de som har fabriker och liknande på de Ockuperade områdena. Det mest aktuella för oss svenskar och särskilt stockholmare är Veolia. Veolia har avtal med SL och kör tunnelbana, tvärbana, mm, och hjälper dessutom till att bygga järnväg och köra tåg på den ockuperade Västbanken. Detta underlättar för de illegala bosättningarna, som är en av de största anledningarna till att konfliken Israel/Palestina är så svårlöslig. Alltså; Veolia borde inte få avtal med Sverige och Stockholms Lokaltrafik. Jag vill verkligen inte finansiera ockupationen och förtrycket varje gång jag åker tunnelbana.

Skriv på här.

I övrigt kan nämnas att Assa Abloy, lås och säkerhetsföretaget, har en fabrik i bosättningen Ariel 10 km in på Västbanken. Detta är alltså ett svenskt företag som också gynnar ockupationsmakten genom att förlägga sin produktion på området, vilket enligt FN och den internationella domstolen i Haag är totalt olagligt. Mer om detta kan läsas här.

Och det sista jag tänkte promota bojkott på idag är SodaStream, vilket liksom ovan nämnda företag ligger i illegala israeliska bosättningar på Västbanken. Det finns alternativ till detta märke, titta bara runt lite innan du köper dig en fascistisk läskmaskin.

Dina val gör skillnad. Sprid informationen!

Gaza solidaritet

Igår skrek jag halsen av mig. I alla fall nästan. Gaza Solidaritet organiserade en demonstration för att visa just solidaritet med Gaza och fördöma de attacker Israel utför. Vi var lite sena, men när vi närmade oss Sergels torg blev i alla fall jag nästan chockad. Helt fullt med människor, hela torget och runt om. Enligt polisen var det ca 8.000 personer, enligt organisatörerna ca 12.000, och enligt vissa andra källor 15.000. I vilket fall var det nästan rörande att se så pass mycket folk som har insett var det är som pågår, och inte är rädda att säga ifrån. Tack till alla som kom dit!

Vi samlades som sagt på plattan för att sedan tåga mot Israeliska ambassaden. Enligt SvD var stämningen "spänd" och deras rubrik var förstås tvungen att innehålla "israelisk flagga brändes". Förstås. För att en liten minoritet av de som var där brände flaggor och var stökiga ska hela demonstrationen, som jag själv skulle beskriva som lugn och lyckad, fördömas som bråkig. Media har sannerligen ett sätt att uttrycka sin åsikt. Jag vill ge cred till arrangörerna som skötte det hela felfritt, de var väldigt tydliga med att den typ av agerande inte representerade resten av oss, och att våld inte gör någonting bättre.

Fick idag höra att Israel har använt vit fosfor i attackerna mot Gaza. Vit fosfor ger fruktansvärda brännskador och är förbjudet att använda mot ciilbefolkning. Och att hävda att man inte använder det mot civilbefolkningen när man använder det i Gaza är omöjligt, då Gaza har 1,5 miljoner invånare på ca 365 km2. Var finns ingen civilbefolkning på världens mest tätbefolkade område? Jag är knappt ens förvånad längre. När jag får höra om allt det här, att nära 1000 människor nu dött, enligt www.maannews.net/en (för övrigt en bra källa till nyheter från området) vill jag bara gråta. Jag orkar knappt ta in fler nyheter nu, mer information om dödade barn som Israel vägrar ta ansvar för, fler förstörda familjer, hus, liv. Det är för fruktansvärt.

Insh'Allah får vi slippa snart, Insh'Allah tar Israel sitt förnuft (?) till fånga och lyssnar på alla oss som uttrycker vårt raseri runt om i världen, i London, Stockholm, Oslo, Jerusalem, Chicago och Paris. Insh'Allah lyssnar de till sist på FN, som röstade 14-0 för ett upprop till ett varaktigt vapenstillestånd. När inte ens USA röstar emot måste väl till och med Israel tillslut lyssna? Eller? Jag ber för att de ska inse galenskapen i att döda människor på det här sättet. Khallas!

RSS 2.0