Hemmat och hemmat.

Efter ett dygn hemma i Stockholm är jag hemma i Uppsala igen. Det är ju lite konstigt det där, att två platser kan vara typ exakt lika mycket hemma. Här är hemma eftersom att jag ju bor här, jag har mina saker, mina böcker (nå några stycken i a f), symaskinen och de där 30 klänningarna som jag lovat mig själv att bli bättre på att använda igen i vår. Hemma i Stockholm har jag småsystrar, barndomshuset och fortfarande en stjärnhimmel i taket i mitt gamla flickrum där det numera står en bäddsoffa och ett gästskrivbord. Och även om båda platserna är hemma så är båda de ungefär precis lika mycket. Hundra procent här och hundra där, ungefär.
.
Lördagen bar med sig hemma-hos-loppis med Elin, en liten second-hand-runda på söder med Frida och Anna och sedan barnvaktande eftersom att pappa och Catarina firade bröllopsdag. Fint att få titta på Bollibompa, läsa sagor och sitta vid sängen så att Amalia får hålla en i handen medan hon somnar. Lite mamma-längtan till trots så gick allt bra, den äldre damen fick till slut somna i soffan medan jag tittade på Hipp Hipp på lägsta volymen.
.
Men ja. Det är ju skönt att komma hem också. Hem till ett Uppsala som det känns som att alla har åkt ifrån. De andra är uppe i Åre och åker skidor och har det antagligen jätteroligt, men vi som är kvar ska nog ha det rätt fint vi med. Med bastu, anti-åre-fest och födelsedagschampagnen. Och jag tog med mig en liten bit till av det där andra hemmat. Nu har vi en självlysande stjärnhimmel i korridoren också.

Kunde inte ha sagt det bättre själv.

MÅSTE. LÄNKA. Hanna Fridén är ju ett geni. Apropå den pågående diskussionen om den polisanmälda UR filmen Sex på Kartan vs. mangaporr. Förståelig men ändå lite bisarr debatt, och Hanna slår ju huvudet på spiken. Igen.

tribute.

Åh klassen. Detta är ett litet uttryck för hur bra ni är allihop. Så himla knäppa, fina, snälla, roliga, smarta och snygga. Jag vill alltid läsa Pol kand i Uppsala. Och framförallt hänga med er, typ jämt.

fluff!

Jag har klippt mig och har därmed blivit jättefluffig. Tänkte att jag skulle ha lagt upp nån typ av webkamerabild på denna skapelse, men jag insåg just att jag inte har en aning om hur man gör. För att ta en bild med webcameran alltså. Tekniken och jag, jag säger't. Vi är ju fortfarande inte bästisar alltså.

Ett år visare.

Igår fyllde jag en hel massa år. Min kära far gratulerade mig med orden "Grattis! När jag var i din ålder var jag gift och fick dig." Tack pappa, tack så hemskt mycket. Min vän och granne Malin kom in och firade mig med ovan beskådade finfika på sängen, väl på första NEK-föreläsningen fick jag en muffins av Elin, i pausen blev jag bjuden på kaffe av Siri och framåt kvällen åt vi middag på Kalmars ett gäng. Jag fick extra fetaost och oliver på min mat eftersom att det var min födelsedag. Bra grejer. Och marängsviss (eller hur sjutton det stavas) med ljus i och sång. Sjukt mycket gott helt enkelt. Vilken fin dag ändå. Trots att man börjar fylla sådär mycket så att det kanske kan räcka nu.
.
Tack alla! Och puss på er.

Kalas!

Igår var det dags för ett minst sagt storslaget kalas. Temat var high school, och vi var hemma hos Frida och Anna, och Marie kom dit i kanske den bästa outfiten. Ryan! Så sjukt bra.
Jag såg ut ungefär som jag gjorde när jag gick i åttan.
Lovisa kom dit!
Matilda var en tjusig lärarinna med pärm i högsta hugg.
Malin spelade baseball.
Frida var ett av de andra födelsedagsbarnen!
Snyggmalin var hiphopare.
Ett av många tappra försök att få till en hård och häftig bild på hiphopcrewet. Gick väl kanske sådär.
Sjukt peppad fest i alla fall. Jag lyckades dock inte få kort på många andra fantastiska utklädnader, som ett gäng übertöntar, sportkillar och vår alldeles egna high school-massaker. Sjukt obehagligt, men antagligen kvällens bästa utklädnad av Åsa och Marina. Rånarluvor och leksaksmaskingevär. Jag säger't.

en ny och en gammal era.

Igår avverkades stats a. Det kändes som att de var snälla mot oss i frågorna, och jag kan inte ha blivit underkänd på detta. Känns minst sagt gött. Och tentafesten blev kanske inte riktigt som planerat (Damn you, överfulla snerikes!), men det finaste var ju tacos hos Lovisa med de bästa brudarna, vin och Malin och jag i full fart med att spotifya sånt här. Åh, tonårsnostalgin. Fantastiskt!

dagen är kommen.

Efter mer tentapluggspauser än tentaplugg så är det nog dag för lite sömn innan den stora dagen imorgon. Sista delen av Stats A, och på måndag börjar Nationalekonomin! Lade idag 1636 pengar på böcker med bilder på just pengar på omslagen. Känns ju lovande. Äsch. Håll tummarna nu!

insikter, inshallah

Jag tror att jag håller på att bli sjuk. Igen. Eller fortfarande. Jag har haft litelite ont i halsen sedan innan jul, och det för ju osökt tankarna till den där gången i våras och Cadiz när jag faktiskt gått runt med halsfluss i två månader utan att ha fattat det själv. Halsfluss, det ska ju göra sådär jätteont så att man inte kan svälja, så att man ligger utslagen i feber och inte orkar någonting. Nog för att jag var glad att slippa sånt, men ändå. Halsen hade ju kunnat blivit bättre mycket fortare om jag bara hade fattat. Nå. Nästa vecka, i post-tenta, post-statkunskap a, post-födelsedag, så ska jag kanske ta och undersöka Uppsalas vårdcentralsutbud. Vore kanske klokt. För jag hade ju tänkt att ge blod också, och då kan man ju inte ha ont i halsen. Eller äta antibiotika.
.
Efter tre-fyra timmar på Carolina idag så gav jag upp. Tog en snösvettig runda på stan och lyckades fynda en fin sak på Weekdays, nåt att fira tentafest i kanske. Och nu är tvätten nästan klar och jag borde förstås fortsätta plugga. Men nu är det lite fastna det som fastna vill. Vi får la se. Håll tummarna på fredag hörrni! Vore ju fint att få bli helt klar med statsen innan det är dags för nationalekonomin.
.
Ett filmtips kan jag ju dela med mig av också. Malin och jag tittade på Eat, pray and love igår. Det var fin. Den kan man se om man vill bli lite berörd och inspirerad till ett annat slags liv.

pausplugg.

Mitt i tentaveckan är det dags för en av många pauser. Jag har märkt att jag nog är duktigare på att ta pauser från att plugga än att faktiskt plugga. Det är kanske inte så bra. Men jag tittar på Mad Men, jag lagar räkgryta, träffar vänner och jag försöker koppla av på olika sätt. Stressad över att inte vara tillräckligt stressad är ju mest bara konstigt. Och sådana där småsaker som egentligen inte är nåt blir stora och nojjiga och det är ju väldigt onödigt. Speciellt när allt man verkligen borde bry sig om just nu är förvaltningspolitik, internationella relationer, legalbyråkratiska modeller, komplex interdependens och professioners autonomi.
.
Baaah. Äh, snart är det åtminstone helg. Storslagen födelsedagsfest och ledighet, och sedan ska jag bli ekonom. He bli bra.

En tid senare

Jag tänkte att jag kanske bör ge någon typ av livstecken. Jag är hemma i Sverige igen, jag är lite brun, lite utvilad och har fått lite tentaångest. Imorgon bär det av till Uppsala igen, och ikväll återträff med gamla FAS-gänget. Vilka grejer. Jag är hemma och njuter oxfilétacos och choklad, sånt där som inte riktigt ingår i budgeten som student.
En bildbomb från resan med sol, shorts, bad och sanddyner kommer inshallah om ett tag. Just nu är frustrationen över facebooks inkompetens att ladda upp bilder lite för stor för att jag ska orka ge mig på't igen. Men fi'l mustaqbal inshallah!

RSS 2.0