the dog days are over.

Snart så. Om knappt två timmar är det dags. Semester! Två veckors betalt sådan dessutom, det är ju lyx på riktigt. Och kollegan på jobbet tyckte att det var min dag idag och köpte världens mastigaste chokladbrownie till elvakaffet. Mätt. Men ikväll blir det kanske att fira semesterns ankomst med brudarna från Uppis och på söndag drar vi upp till landet för en vecka av totalt lugn. Och även sol, bad i finaste lilla sjön, promenader längs ån, besök på yxmuseet, kanske en kväll på Spiksmedjan, böcker, puzzel, korsord och bara den här Hälsingslandsluften. Familj, kanske lite go-cart på den bästa utomhusbanan ever och inshallah lite finbesök. Och alltså, fy vad fint det ska vara med ledighet och så småningom återvändelsen till den nya hemstaden och allt fint folk där. Snart så!

Länkfest länkfest hela daaan!

Efter lite ohämmat googlande så har jag hittat en hel massa användningsområden för gårdagens investering, kokosnötsoljan. Det bör kanske tas med en nypa salt eller så, jag har inte gjort några egna försök och heller inte använt mig av nån omfattande källkritik. Men i och med att det är helt naturligt och ekologiskt så tänker jag att det i princip bara är att testa! Kul med en alltialloprodukt ju.

  • I ett forum ges tipset att den kan användas som deodorant, för att undvika aluminiumkloriden i vanliga deodoranter. Aluminium är ju inte så himla snällt liksom. Här diskuteras även en hel massa annat gällande OCM och liknande no poo-ande (no poo står för no schampoo, men används ofta även gällande okemisk, naturlig hudvård).
  • I ett annat diskuteras hur man kan använda oljan för att motverka köldeksem och kanske även psoriasis pga dess återfuktande och antiinflammatoriska egenskaper. Även andra hudåkommor som finnar och blåsor ska bli bättre.
  • I en tillsynes google translatad artikel på Lifemojo kan man läsa en hel massa användningsområden, däribland att ha det i håret för att motverka mjäll och löss och torr hårbotten, att det är en effektiv fuktighetskräm, att laucinsyran i oljan kan hjälpa till att motverka hjärt- och kärlproblem, ska tydligen fungera för att effektivisera viktnedgång, stärka immunförsvaret och hjälpa vid t.ex. urinvägsinfektioner.
  • Här får vi tips om hur man använder det i håret, och att den fungerar utmärkt som massageolja.
  • Den här bruden är OCM-frälst och man blir ju pepp alltså.
  • Här och här är två källor som hävdar att kokosolja har ett naturligt skolskydd på omkring spf 20. Men här bör man nog vara försiktig, många andra hävdar ju att man snarare blir mer solbränd av oljan.

Nå. Jag är i alla fall väldigt pepp på att dra igång med denna olja och övriga OCM-grejer nu, och se om min hy blir bättre. Smörjde in benen där jag alltid blir torr igår, och idag är de ju som små barn. Risken finns ju att det blir en hel del hy-grejs i denna blogg ett tag nu, men oh, så intressant ju!


so fresh and so clean.

Efter att ha snöat in på Junes inspirerande blogg så blev jag, ja, inspirerad. Och idag var jag och köpte de sista tillskotten till min fina lilla okemiska, helt naturliga hudvårdsserie! Jag tänkte försöka mig på det här för att se om min hud kanske blir gladare. Jag har liksom aldrig lyckats hitta nåt som verkligen känns som att det funkar, så varför inte! Så, jag tänkte att det var dags att sprida budskapet och dela med mig av tipsen.
  • Längst till höger har vi en flaska ricinolja. Ricinolja köper man på Apoteket för knappt en femtilapp och det är laxerande, och kan det dra ut skit på ett ställe kan det ju bra ut skit på ett annat. Rincinoljan drar alltså ur porerna och drar ihop dem. Kan vara uttorkande, så om man har torr hud kan man använda den tillsammans med olivolja. Att blanda en del ricinolja med 6-8 delar olivolja är även basen i den så kallade ocm-metoden.
  • Askorbinsyra köper man i kryddhyllan på mataffären, och den kan man blanda med ovan nämnda olja och använda som ansiktsskrubb. Askorbinsyran innehåller c-vitamin och jämnar även ut hudtonen.
  • Näst på tur är en make-up-remover från Åhléns. Oliv Naturell är ekologisk och innehåller inga elaka ämnen. Kostar 45 kronor, och jag använder den främst för att ta bort ögonmejk och läppstift.
  • Till vänster om denna hittar vi ett av dagens inköp: ekologisk kokosnötsolja! Den är väldigt fet (92%) och ska tydligen vara bra för att återfukta huden rejält. Man kan även använda den att steka mat i, för den är väldigt nyttig även invärtes. Vissa har den även som hårinpackning.
  • Äppelcidervinäger neutraliserar ph-värdet och används utspädd med vatten som ansiktsvatten. Även detta jämnar ut hudtonen.
  • Och längst bort i bild har vi en vanlig hederlig flaska olivolja. Används lite till det mesta, men främst i den så kallade ocm-blandningen, där man blandar olivolja med ricinolja och tvättar ansiktet med. Oljan ångas sedan bort med en handduk med hett vatten, ett par, tre-fyra gånger. Detta både rengör och återfuktar huden och man blir ren som en barnrumpa! Man kan även blanda olivolja med strösocker och använda som bodyscrub i duschen. Himla bra det med.
Så, om du är sugen på att sluta sponsra de företag som lurar i oss att vi måste ha tusen kemikalier för att vi ska vara fräscha, testa! Jag har just börjat, och kan inte riktigt uttala mig om några storslagna resultat ännu, förutom att jag känner mig nog så fräsch. Så, det blir alltså dagens tips! Och jag kan verkligen rekommendera att gå in och läsa mer på Junes blogg, hon är ju genit liksom, och hon skriver väldigt bra mer exakta instruktioner om hur man gör. Go go go!

popaganda hjärta parkteatern.

I lördags var det popaganda hjärta parkteatern och vi gick ett gäng till Galärparken på Djurgården och satt i gräset och tinto de verano, åt melon och bigaråer, spelade yatzy och lyssnade på musik.
En himla varm och fin lördag i goda vänners lag!

Jag vägrar vänja mig.

Nyheterna domineras helt av terrorattackerna i Oslo och Utöya i dessa dagar. Nu är det ju några dar sedan detta helt och hållet fruktansvärda och oförståeliga hände, och först nu skriver jag nåt om det. Men jag har liksom inte pallat innan. Jag har lusläst DN, gråtit till NRK och förfasat mig över att en människa så helt igenom kallt och beräknande kan planera och genomföra en sån här aktion för att sprida sina skrämmande idéer. En planering som sträckt sig över nio år. Startat företag för att kunna köpa enorma mängder konstgödsel. För att ha ihjäl politiskt engagerade unga människor. Det går ju inte att förstå. Och idag kan man läsa i DN att en SD-kommunpolitiker i Varberg skrivit att dödsskjutningarna inte hade skett om det inte varit för islamiseringen och massinvandringen.  Och ja, jag är överraskad. Jag är förvånad över att man för det första är så pass rak i sin helt fruktansvärda politik och retorik, men främst är jag chockad över att människor har hjärta att uttrycka sig såhär i efterdyningarna av detta massmord. Att man åtminstone inte har lite känsla. Och jag hoppas att jag aldrig vänjer mig, att jag aldrig slutar bli chockad och ledsen och förbannad över att folk som sitter och styr vårt land har de här åsikterna. Att vänja sig vore för mig att på nåt vis acceptera, och det vill jag aldrig, aldrig någonsin göra.


they sentenced me to twenty years of boredom.

I ett desperat skri på facebook efterlyste jag lite underhållningstips för en sysslolös arbetsdag. Och se! Det kom en hel liten guldgruva. Och roligheter kan ju fler behöva, så jag tänkte att vi förevigar listan här.
.

Först ut är Katastrofala omslag. Och hjälpars vad mycket katastrofala omslags det gjort! Mycket lustigt. Jag sitter här och fnittrar för mig själv. Och det är ju alltid ett bra betyg.
.
Nästa tips var den gamla klassikern Tjuvlyssnat. En välkänd sida, med ack så högt underhållningsvärde.
.
När man ändå ägnar sig åt lyteskomik kan man ju även passa på att skratta åt felskickade sms. Alltid kul. I samma kategori har vi ju även damn you autocorrect, som ju ställer till det för oss alla då och då.
.
Epic fail blog är nästa tips. höhö, ungefär.
.
Sist ut just nu är xkcd. Sådär, nu ska jag hugga in här och få dagen att gå, tipsar er att göra detsamma vid väl valt tillfälle!


Kom igen!

Det är ju fantastiskt det här med att jobba när alla andra har semester. Jag är i princip helt själv på kontoret. Det ringer titt som tätt, men 75 % av alla de söker är ju på semester. Det finns i egentligen ingenting över huvud taget att göra. Det finns lite glass i frysen har jag hört, men att okynnesäta på grund av uttråkning är väl kanske inte helt hundra. Eh. När man har läst alla bloggar (inklusive Blondinbella, då är det illa!), vad gör man då? Nej, imorgon blir det boken som får följa med till jobbet. För att citera allas vår favorit (eeeh, nä); Vad skulle vi annars göra?

En kväll på Rosersbergs slott

mms_img22698 (MMS)

I lördags gifte sig min kusin Mattias med sin Camilla. Det blev en fantastiskt fin dag och kväll på Rosersbergs slott, med champagne, snittar med rökt duva, trerätters lagad av nån som för några år sedan vann Årets kock (och det märktes vill jag lova), nån slags försök till vals med pappa och fina kläder och god stämning. Och se så fina de var. Åh!


det är så logiskt, alla fattar utom du.


hihihihihi.

stormen efter lugnet.

Världens chillaste dag på jobbet och sista timmen händer plötsligt allt samtidigt. Fler grejer än vad som sammanlagt hänt under hela dagen sker på en kvart. Besökare kommer, telefonen ringer, jag spiller ut kaffe över halva skrivbordet, leverans kommer, kortet funkar inte, jag fastnar i hissen, jag får springa ut och runt och ner igen, en chef vill informera om ett par viktiga grejer och folk får vänta och blir sura. Detta sker förstås även när kollegan är på lunch, så jag själv får flänga som en tokig. Man brukar ju tala om lugnet före stormen, men här kom den alltså, själva stormen. Puh. Tur att jag snart slutar och får återhämta mig med Frida och Skansen! Hurraa!

a kiss with the fist is better than none.



Igår kom kollegan upprörd till jobbet över att Metro hade skrivit om att två flickor hade följt med ett par pojkar hem "trots att de inte kände pojkarna" och att en av flickorna därefter hade våldtagits. Hej, skuldbeläggning? Och att dessutom skriva att hon hade våldtagits innan domen ens är avklarad kan man ju heller inte göra egentligen. Kollegan skrev ett argt mail (hurra för aktion!) och fick ett rätt taffligt svar om att så hade de inte alls skrivit/menat/etc. Hmpf.
.
Och idag då, reagerade jag på ett liknande sätt över denna artikel i dagens Metro. Eeeeeh, vadå "bara mannen åtalas"? Hej, värdeladdad formulering? Det hade kanske varit minst lika informativt och kanske något mer objektivt att nöja sig med "mannen åtalas"? Den här mannen tycker sig ha rätt att taffsa på random kvinna för att han känner för det, och ärligt talat var det väl på tiden att nån sätter ner foten? Okej, nej, våld är inte okej. Men sexuellt ofredande är heller inte okej. Och ändå väljer Metro att endast låta mannen komma till tals. Han kan inte förstå varför bara han blir åtalad. Och det kan tydligen inte John Lindblom heller. Om kvinnan skrivs bara att hon har erkänt misshandeln. Någon kommentar från hennes sida om varför hon gav sig på honom? Nä.
.
Och grejen är ju också den att hade hon inte slagit tillbaka så lär åtal knappats ha väckts. För ärligt talat, bli nypt i rumpan? Vem har inte blivit utsatt för det? Det är ju sånt man får vara beredd på, sånt man får ta, männen kan ju inte rå för det. Det var väl inte så farligt, du gjorde ju inte ens nåt? Bara stod där. Ungefär så brukar det väl låta. Det är ju faktiskt helt sjukt, men det verkar ju som att det krävdes att hon slog tillbaka för att nåt skulle hända. Så det var väl för väl att den här kvinnan satte ner foten och visade att det faktiskt inte är okej. Han kanske lärde sig nåt, den här mannen. Och det var väl dags kanske.
.
Så nu har jag gått i kollegans fotspår och även jag agerat och skrivit argt mail till redaktionen. Så spänningen är helt klart olidlig. Vi får se vad de svarar!


långsamhetens lov.

När jobbet blir långsamt så kan man läsa bloggar. När man har läst alla bloggar som man tycker är bra får man helt enkelt gå över till mindre bra. Och det kan ju vara nog så roligt. Om du råkar vara i samma sits som jag kan jag rekommendera den här och den här bloggen. Till exempel. Underhållning på oväntade nivåer. Men om man vill läsa nåt som faktiskt är kul på riktigt kan man ju läsa Arga bibliotekstanten. Folk är ju fantastiska.

smooth criminal.

Igår var det dags. Efter diverse teknikfrustrationer med efterkommande klarheter tyckte jag att det var på tiden att testa den där hemmagjorde ansiktstvätten som June skrev om. Jag tycker inte att jag har hittat nån ansiktsrengöringsgrejs som jag tycker har gjort varken till eller från för min hud, och efter att ha lusläst Junes blogg så blev jag inspirerad att göra nåt eget, okemikaliskt. Värt ett försök ju. Så jag gick och köpte ricinolja på apoteket och akorbinsyra på Ica i förra veckan, och så blandade jag ricinoljan, som är ett laxermedel och därmed kan dra ur skit både här och där, med olivolja. Och vips hade jag en ansiktstvätt som drar skit ur porerna, förminskar dem samt återfuktar huden! Sjukt värt ju, helt naturligt, enkelt och rätt billigt.
.
Men jag började min behandling med att blanda ricinolja med askorbinsyra, som jämnar ut färger och innehåller massa c-vitamin, och skrubbade ansiktet med detta. Därpå rincinolje- och olivoljeblandningen. Gnugga gnugga gnugga, massera in ordentligt, och sedan blötte jag en handduk i hett vatten och ångade bort oljan från ansiktet. Det fick jag göra några gånger, typ fyra fem, för att all olja skulle försvinna. Rätt mysig aktivitet dock.
.
Och jisses! Mjuk som en barnrumpa alltså. Vilka grejer. Testa gärna! Man behöver nog inte göra det varje kväll direkt, men nån gång i veckan kanske, så blir nog huden glaaad!

nymodigheterna.

dsc00005 (MMS)

Vill mest bara visa att jag kan fota på språng igen med min nya telefon. Och att vi har smultron i mängder i vår trädgård. Trivs.


en ny bekantskap.

Jag har fått en ny kompis. Vi ska spendera kvällen ihop och lära känna varandra lite bättre. Kompisen heter Sony Ericsson Xperia x8 och än så länge gillar vi varandra skarpt. Lite av en helt ny värld faktiskt. Och det här med Spotify premium, jo jag tackar ja. Så ikväll blir det att synka mobilen med datorn, ladda över alla spellistor och göra några nya kanske. Jag är ju inte den som tycker att det är särskilt roligt att lägga pengar på teknik, men nu var det liksom dags. Det var dessutom inte särskilt mycket pengar för ganska så snygg och rolig teknik. Och det är ju faktiskt en ypperlig kombination.

härskarteknik enligt Mustafa Can.

Det här är dagens än så länge sjukaste läsning. Eller ja, jag håller ju med skibenten, det är ju mest det hon skriver om som är det sjuka. Nog för att det många gånger verkar som att alla medel är tillåtna när det gäller politik och opinionsbildning, men nån slags gräns måste det ju ändå finnas. Och den gränsen går rimligtvis innan att skriva grova porrnoveller om att man i princip straffknullar sina politiska motståndare.
.
Detta är tydligen vad Mustafa Can har gjort. I en novell reducerar han, som Åsa Linderborg skriver, Siv Jensen (Framskrittspartiet) till ett underliv, någon slags kåt, trånande varelse, vilken enligt den manliga karakären i berättelsen har bra mycket bättre koll på politik när hon är i just detta tillstånd. Och det är väl kanske ett av de mest effektiva och klassiska sätten att utöva makt över en kvinna, att göra henne till enbart sitt kön. Han degragerar henne på ett helt nytt plan, plötsligt räcker det inte med retorik och debatt. Även om de politiska "diskussionerna" får en plats i novellen så blir det bisarrt, lytes"komik", förnedring.
.
Och jag tycker inte bara att det är motbjudande, jag tycker att det är fegt och lamt och rätt taffligt faktiskt. Siv Jensen är partiledare för ett främlingsfientligt parti, och det känns som att man faktiskt relativt enkelt skulle kunna bemöta den typen av åsikter med, ja, åsikter, retorik, fakta. Hålla sig på en högre nivå själv, föregå med gott exempel. Kanske kan man kalla det för konst, jag vet inte. Men det är ju så tydligt att det är ett politiskt syfte, han beskriver henne i nån slags roll som antagligen är så långt ifrån hon vill bli beskriven som antagligen är möjligt. Det är ju skönlitteratur, och jag vet inte om man kan bli fälld för förtal eller så när det kommer till skönlitteratur. Men det är ju absurt. Det känns som ett övergrepp, som ett helst oväsentligt och ovärdigt sätt att beskriva en politiker. Tycka vad man vill om hennes politik, men är det politiken som är problemet kan man bemöta den på ett mer seriöst sätt och därmed bli bemött mer seriöst själv. Om problemet däremot är förakt för hennes person eller hennes kön så är väl det här rätt rimligt. Men vad syftet med detta egentligen är känns högst oklart.

RSS 2.0