det här med att packa.

Hoppsan. Jag håller på och packar inför scoutlägret jag drar iväg på imorgon, och insåg just att jag visst klippte av mina oömma fuljeans i våras. Euforin över att vintern var över och värmen på väg fick mig att dra fram saxen och göra shorts av dem istället, och nog för att jag använt dem en väldig massa den här sommaren, men nu sitter jag ju här utan några direkta bra oömma scoutlägerjeans. Vilket ju är mindre bra just i denna situation. Så antingen får jag köra finjeansen, vilka jag iofs nästan aldrig använder ändå då jag i princip slutat använda byxor, dock är dessa de enda finjeans jag har, eller så blir det asabaggy. Det blir nog det sistnämnda.
Denna dag kommer även att bjuda på finlunch i stan med fina Sara och sedan färd hem till familjen för uppstyrning av ännu fler scoutiga grejer som jag själv inte lyckats äga. Typ ett bra liggunderlag, en varmare sovsäck (vad hände med det vackra vädret!?), en kniv, en ficklampa, matkåsa och annat sånt där. Myggmedel vore väl en idé att införskaffa också kanske. Och den som ändå hade en större ryggsäck.
Jag är inget stort fan av det här med att packa alltså. Svårt ju!

ett litet inlägg.

Hej världen! Jag vet att jag är helt och hållet dålig på att blogga, men jag har en god ursäkt; semester. Jag sitter helt enkelt inte åtta timmar om dagen framför datorn längre, jag fyller mina dagar med mycket trevligare saker. Igår var jag t.ex. på bio och såg Inception. Bra film alltså! Se, se, se. Abnorma mängder popcorn dessutom. Och på söndag morgon drar jag till skogs, då vankas det scoutläger en vecka. Låt oss hålla tummar för att det blir lite bättre väder nästa vecka och att de värsta skyfallen uteblir. Inshallah!
Och! Stora nyheter; jag har blivit erbjuden ett rum för första terminen i Uppsala om jag blir antagen! Hurra hurra, jag slipper bli hemlös! Och det går ju så fort. Ute är det nästan höstväder, det blir mörkt om kvällarna och snart börjar skolan och ett helt annat liv. Galenskap. Roligt, spännande och rätt läskigt. Baah.

Berlin dag 3.

När jag och Sofie var i Berlin i mars så var vi och åt brunch. Sedan dess har jag lovordat den berlinska brunchtraditionen, så vi var såklart tvungna att köra en repris. Så trots att vi inte var i säng före fyra så pallrade vi oss upp vid elva och åkte 40 minuter till brunchgatan. Och det var ju helt klart värt det.
Jag var väldigt nöjd. Dock lite besviken över det faktum att man blir mätt. Trist grej ju.
Passade på att vila och njuta lite av solen mellan varven. För brunchbuffé kräver tålamod, gott om tid samt löst sittande kläder.
Tillslut gav vi upp pga food baby deluxe. Vi begav oss till Mauer Park för att jäsa lite och låta matsmältningen komma igång.
I parken var det marknad eftersom att det var söndag!
Efter att vi vilat tillräckligt i gräset så gick jag och Linda ner och tittade lite på marknaden. Ett varsitt halsband senare (mitt var med en sax och en symaskin i, det tyckte jag var fint och passande) så begav vi oss tillsammans med Fabian och André till Nordbanhof för att titta lite på den gamla muren.
Där står en del av den nämligen kvar på samma plats som när den skiljde öst från väst.
En mur är ju alltid en ganska tragisk historia.
East side.
På't ungefär sådär såg det väl ut en gång i tiden. Hmpf. Och inte så fasligt länge sedan heller för den delen.
En modell
Sedan blev det lite mer parkhäng, slumrande, läsande och sånt där i närheten innan vi tog oss tillbaka till lägenheten. Kvällen blev lugn med pizza och film, både The Hurt Locker och Lost in Translation avverkades. En oerhört chillad dag, mest bara fylld av ätande och vilande. Helt bra.

Berlin dag 2.

Efter att ha fått sova många timmar var vi människor igen, och då våra värdar behövde skriva klart lite sista-minuten-inlämningsuppgifter till skolan så spatserade Linda och jag ut på stan för att se oss om lite.
Då Fabians lägenhet ligger nära Zoologischer Garten så bestämde vi oss för att helt enkelt spendera dagen med att gå på zoo och titta på djur och dricka kaffe och äta glass och sånt där. Så så blev det!
Det fanns en väldig massa djur på det där zoot. Sälarna gosade och var söta.
Jag tyckte lite synd om isbjörnarna i värmen, även om det var svalare nu än tidigare.
Akta, lejonen kan urinera på dig. Typ.
Fast det kändes inte riktigt som att det var så farligt. Han såg rätt trött ut. (Eller bara fasligt uttråkad? Tänk att behöva bo i ett sånt där rum! Hu vad trist.)
Panda!
Den här apan var typ det enda djuret (förutom kanske sälarna) som faktiskt såg ut att kunna underhålla sig rätt bra. Roligt! Annars var det lite sorligt med alla djur på små små ytor. Men men.
När vi kände oss nöjda med djurtittandet så spatserade vi hemåt igen för matlagning och senare utgång.
Vi gick till Haus auf Tacheles. Grymmaste stället! Ockuperat konstnärshus med allt möjligt som händer.
Vi satt ute på innergården, och inne spelade folk pingis och i ett annat rum dansades det till spansk musik.
Det var verkligen allt möjligt folk där.
En mycket genomtänkt outfit.
Sedan tog jag inte så mycket fler kort den kvällen, men vi tittade på konstutställningar i huset, dansade till electro (vilket ju är obligatoriskt när man är i tyskland), dansade till en massa annan, lite roligare musik, drack öl, hängde i trädgården, tittade på smycken och hade väldigt väldigt roligt. Mycket bra kväll!

Berlin dag 1

Som ni nog har märkt har jag haft bättre saker för mig än att blogga de senaste dagarna. Men jag tänkte att vi tar igen det nu. Slänger upp ett inlägg per dag om hur vi hade det i Berlin!   
Efter att ha varit uppe sedan klockan tre och redan ätit en liten frukost på Skavsta flygplats ankom vi äntligen till Berlin. Medan vi väntade på att bli uppmötta av Fabian så bestämde vi oss för att äta frukost nr två, den storslagna varianten, på ett café i närheten.
Linda och jag tyckte att det hela var en mycket bra idé.
När vi ätit och hängt och slumrat lite i ett par timmar blev vi sedan upphämtade av Fabian, och så bar det av till hans lägenhet i Charlottenburg där vi powernapade och därpå gjorde oss i ordning för kvällens aktiviteter!
Vi tog tåget ut till Potsdam där det var sommarfest som avslutning för terminen på universitetsområdet. Det var livemusik, fånigt billig mat och öl och god stämning minsann.
André och Fabian hade gjorts t-shirts kvällen till ära.
Vi var glada över semestern och firade med 20-kronorsöl.
Jag hade min nygamla fina klänning som jag köpt för 40 riksdaler på Rigahjälpen i Bergsjö på mig. Men det syns ju tyvärr inte så bra på bilden. Dock syns det på ett ungefär hur glad jag är.
Sedan blev det lite tysk hiphop. Jag tyckte att det var rätt bra, men tydligen var det för att jag inte förstod texten. Men bra gung var det ju i vilket fall!
Bra gung var det också i hoppborgen! Livsfarligt och barnsligt kul.
Det blev mörkt och då fick bladen fina färger.
Efter att vi hoppat klart i hoppborgen svalkade vi oss med kanske jordens starkaste drink för 3 euro. I guess we're not in Sweden anymore.

När det hade regnat en stund så kände vi oss ganska nöjda med utomhuskalas, så vi bestämde oss för att ta tåget tillbaka till Berlin. Där blev vi hungriga och gick och åt. Sedan blev vi trötta. Inte så konstigt kanske, då vi varit uppe sedan tre på morgonen (dock med några powernaps då och då, men ändå). Så därefter blev det hemfärd till bäddsoffan! En mycket fin första dag i Berlin och Potsdam.

Dagens I-landsproblem.

Ryan Air är ju bra på sitt sätt. Man kan åka rätt (eller väldigt) billigt till många ställen och det är ju positivt. Men om man faktiskt ska se till att åka billigt får man ju endast ha handbagage med sig, vilket resulterar i packningsångest deluxe. För hur är det egentligen tänkt att jag ska veta vad jag kommer att vilja ha på mig de kommande 4 dagarna? Hur varmt kommer det egentligen att vara? Vad kommer jag vara på humör för, klänning eller shorts? Den svarta eller blå kjolen? För när man bara får ta 10 kg så går det ju liksom inte att ta med båda och se vad man känner för. Icke. Tur att det åtminstone är varmt så att man inte behöver ta med så mycket tjocka, skrymmande kläder.
Men ikväll drar jag i alla fall hem till Linda på tacos med Sanna och Tomas innan jag och värdinnan pallrar oss in i en flygbuss och vidare till Berlin! Så detta är endast en kort mellanlandning. Hörs igen framöver!

go go go cart!

Utanför Hudiksvall ligger en riktigt bra gocartbana. Inte för att jag har sådär jättemycket erfarenhet av en massa olika gocartbanor, men ändå. Det är utomhus, lite kuperat och roligt helt enkelt. Och så kostar 8 minuter en hundring istället för typ 300 som det gör hemma i Stockholm. Men all åkning sker ju också på egen risk, så.
Nu blir det åka av! Pappa var som vanligt allra mest peppad, tävlingsmänniska som han är.
Redo!
Ute på banan.
Syrran kör no hands.
Kusin Andreas hade snackat mycket om hur han skulle klå mig i go cart, men icke! Dessa två var de jag vann över, minsann.
Resultatlistan är framtagen. Jag kom visst 6a helt och hållet med en snabbast varvtid på 45,46 sek. Bättre än förra året minsann!
Topplaceringen vårt sällskap emellan! (De där supertiderna på papperet tillhörde inte oss utan de galna småkillarna). Pappa vann förstås, och sedan kusin Filipp och därpå syster Malin. Applåd!

En bildsummering från Hälsinglandlandet.

Igår kväll kom jag hem från landet. Var där i ungefär 5 dagar, och hade gärna varit kvar längre eftersom att det var sjukt soft, som det heter. Men, nästa semester kallar, så det var bara att sätta sig på Ybussen och åka tillbaka till huvudstaden för mellanlandning. Men ungefär såhär jag har haft det! På bilden ovan skådas typ snickarboden på tomten.
Jag har fotat blommor.
Och mina egna fötter, på ett sånt där tonårskonstnärligt sätt.
Legat vid sjön och badat (25 grader i vattnet!) och hängt med doppingungarna.
Promenerat längs ån.
Druckit kaffe ur nygamla favoritkoppen.
Hängt med Amalia.
Beskådat hur det som krokigt ska bli skall böjas i tid.
Varit vid Mellanfjärden och ätit hallonsorbet.
Hängt med systeryster.
Och resten av familjen.
Och lekt en väldig massa med Alice.
Sedan åkte vi gocart också, men där blev det så många häftiga bilder att det nog får bli ett eget inlägg. Sjukt bra ställe, landstället alltså. Bra grejer.

en semesterrapport.

Såhär i semestertider blir det ju förstås inte så mycket bloggande. Och det vore väl ett tecken på en rätt dålig semester. Men jag har mest spenderat dagarna med att sola, läsa, gå på skattjakt på vinden, bada massor och lösa korsord. Haft det riktigt gött helt enkelt. Skattjakten resulterade i tre klänningfynd som efter lite justerande och lagande är helt fantastiska, två 50-talsskapelser och en fotsida blommig variant, samt en gammal fin kaffekopp från Gustavsberg. Så nu närmar jag mig nog the big 4 0 i antal klänningar jag äger. Eh, ja.

Idag var vi vid havet, sol men inte så mycket bad. Bada gör vi i sjön istället, 25 grader i vattnet är alldeles lagom. Kvällssol och vindstilla gör det snäppet bättre. Systern kom hit ikväll också, och snart småsystrarna också. Då kanske vi badar igen. Och betalt får jag. Hurra för semester!

Mot hälsinglandland.

dsc00283 (MMS)

Semestern är inledd! Snart är jag framme i Hudik efter en som vanligt alldeles för lång bussresa. Lhamdullah!


Burkor och sexköp.

Medan jag roar mig med att om ett fåtal timmar gå på semester så tänkte jag att ni kunde läsa den här artikeln på Newsmill skriven av Fredrik Holmgren, FP. Klockrent! Jag hade verkligen inte kunnat sätta ord på det bättre själv. Jag tycker att det är mycket intressant att man hävdar att kvinnor i dessa två sammanhang är förtryckta och underordnade per definition, helt utan att lyssna till vad dessa kvinnor själva säger. Självklart finns det exempel då dessa kvinnor är förtryckta och underlägsna, men det är ju rent hyckleri att politiker och folk i allmänhet utgår ifrån att så alltid är fallet helt utan att faktiskt fråga de ytterst berörda. Men som Fredrik skriver, "när det gäller de sexsäljande kvinnorna och männen så betyder plötsligt inte den egna viljan något. Då följer man istället linjen att dessa inte själva förstår hur utnyttjade de är, och stiftar lagar på området." Sedlighetslagar, helt enkelt.

Sedan bör man väl poängtera, vilket Fredrik också gör i sin artikel, att det man behöver jobba emot och lägga sin energi på här är det vidriga sexuella tvång som förekommer kring trafficking och människohandel. Inte på dem som så långt vi vet helt och hållet självmant kan ha valt att ta betalt för sexuella tjänster eller dölja sitt ansikte. För var och en bör ju faktiskt ha rätten att bestämma över sig själv, även om just det valet är ett som många har svårt att föreställa sig skulle vara frivilligt.

Här kan du för övrigt läsa Benny Holmbergs väldigt belysande artikel om hur sexköpslagen ser ut och hur otydlig och förvirrande den faktiskt är.

Nedräkningen har börjat.

5,5 timmar kvar till den riktiga semestern. Hurra! Nog för att jag varit ledig i en och en halv vecka redan, men idag jobbar jag som bekant. I en luftkonditionerad reception. Inte helt fel faktiskt! Jag sitter nästan och känner att jag skulle kunna ta på mig en kofta. Vilken känsla, hörrni. Det var inte igår. Men jag tar inte på mig någon kofta, jag njuter istället av att nästannästan frysa jättelite.

Kvart över fem stänger jag sedan igen här och tar mig till centralen snabbt som attan. Därefter väntar dryga fyra timmar på buss till Hudiksvall. Har laddat med äggmackor och musik i mp3n, så det ska nog gå vägen. Har till och med datorn och Mad Men med mig om det skulle krisa och jag skulle bli akututtråkad.

Och därefter; SEMESTER. Betald sådan. I drygt fyra veckor. Först landet; sola, bada, läsa. Sedan Berlin; hänga i parker, dricka öl, se stan och gå i vintagebutiker med Linda. Därpå; chill i Stockholm i några dagar innan det är dags för scoutläger. Och efter det kommer jag ha typ en och en halv vecka kvar av ledigheten. På blir det möhippa och bröllop och fix och don inför hösten med allt vad det innebär. Sedan har jag typ två arbetsdagar kvar, inshallah. Och sedan är det so long suckers till jobbet för det här året! Nu händer det grejer alltså. Fantastiskt! Nya tider.

Dagens länktips! [min fantastiska kropp, del II]

Hur kommer det sig att jag sitter här och bloggar för tredje gången idag när jag har en massa annat att göra egentligen? Jo, det är egentligen mest för att jag tycker att Hanna Fridén är så himlarns bra att alla borde läsa hennes blogg, samt gå in på Sex & Blandat, webtidningen som hon är redaktör för. Inga konstigheter, bara massa raka svar på ärliga frågor, intressanta artiklar och krönikor. Inget porrigt, inga floskler, inget moralpåprackande. Bara väldigt bra, roligt och informativt. Till exempel kan man ju läsa den här texten om varför vi brudar borde lära oss att våra kön inte alls är sådär äckliga som vi fått lära oss. Övertvättande kan få många dåliga konsekvenser. Så, sluta tvåla in dig massor, vatten och lite babyolja räcker utmärkt! Ditt kön är rätt bra genomtänkt, det rengör rentav sig självt. Smart va?

Min fantastiska kropp.

Jag gillar inte det här med att behöva äta en massa antibiotika hela tiden. Eller ja, innan jag fick halsfluss var det ju ett tag sedan, men nu är jag på't igen. Urinvägsinfektion; check. Sommar, sol, bad och sånt does that to you. Eller ja, till mig i det här fallet. Surt. Men fick träffa en mycket vettig läkare, och det känns ju alltid bra. Och om fem dagar bör jag vara frisk igen och inte behöva kissa blod mer! Hurra! Och sedan hoppas jag på att slippa stoppa i mig sånt där mer på ett bra tag. Inshallah och ojalá och hopelijk, som vi säger.
Nu packar jag och borde väl städa lite och sånt också. Semsterstart på riktigt imorgon, ska bli skönt att få komma upp på landet lite och bort från stan, hugga in på nya tegelstenen Fågeln som vrider upp världen av Haruki Murakami. Låg ute i solen idag och läste ut Alex Schulmans Skynda att älska, mycket fin bok faktiskt. Och om ett par timmar kommer Sara och äter middag. Det blir mys.

Världsrekord i dålig tajming? Kanske.

Efter att inte fått jobba sedan i tisdags förra veckan, och därmed smygstartsemestrat ganska rejält, så ringde de från jobbet imorse! Hör och häpna, jag som nästan trodde att de hade glömt bort mig. Men, det hon då ville meddela mig var att hon hade ett uppdrag till mig imorgon. Imorgon, fredag, den dag då min semester faktiskt börjar på riktigt och jag ska åka upp till landet. Hade jag inte jobbat imorgon, vilket det kändes som ganska bra odds för, så hade jag fått snålstjuts och åkt från Stockholm vid elva-tiden, och därmed varit uppe i Hälsingland innan middagstid. Istället ska jag nu jobba i fucking Akalla till fucking 17.15, och därpå åka en buss upp och vara framme 22.15. Baah! Årets sämsta tajming! Jag hade ju bra mycket hellre jobbat typ alla de här andra dagarna jag varit ledig och istället varit ledig imorgon. Försökte få in en semesterdag också, men det var ju lite tajt inpå och dåligt med andra som kunde just den arbetsplatsen, så den gubben gick inte. Sjukt störigt i alla fall.
Men men. Pappa hämtar min väska ikväll så jag slipper dra med den till jobbet, och sedan blir jag upphämtad i Hudiksvall. Så upp kommer jag ju ändå. Idag blir det packa, läkarbesök (snart borde jag ju vara uppe i högkostnadskort i alla fall?), sola lite kanske och sedan får jag över Sara på middag. Det ska väl gå det här också.

ett kjolihopsläng och JP-häng.

Idag har jag hängt med JP. Vi promenerade bort till Långsjön och trängdes med barnen vid badplatsen, åt jordgubbar och glass, badade och JP lyckades få till jordens snyggaste bränna. När vi kände oss nöjda promenerade vi hemåt igen, köpte finsallader och satte oss på gården och njöt av mat, skugga och tinto de verano. Sedan lite mer finhäng (så länge sedan ju!), uppcatchning och kaffe.
Därpå slängde jag ihop en kjol. Eller, jag hade sytt fickorna och zickzackat själva kjoldelarna innan, men nu sydde jag samman kalaset. Snabbt gjort, luftig och skön blev den i typ kökshandduksmaterial. Bra enkel sommarkjol liksom. Dock var det knivigt att få till några vettiga bilder, men här är ett par försök. Tyg från Ohlssons på sommarrean, och en bit resår att ha i midjan. 50 spänn kanske i materialkostnad, och ett par timmar i arbetstid.

Mycket snack och lite verkstad.

En dag som denna (arbetslös som vanligt, har nu inte jobbat på en vecka) så borde jag skriva bostadsansökningar, ringa till nationer, tvätta, skriva ut blanketter, online-checka in på ryan air inför Berlinresan, tvätta, städa och en massa annat, men det går inget bra. Jag har ingen skrivare, e-legitimationen jag försöker fixa för att kunna ansöka om studiebidrag på CSN strular och tar god tid på sig att aktiveras, nationerna har telefontid typ en timme i veckan och det är 30 grader i min lägenhet så det enda jag egentligen känner för att göra är att ligga i sängen med fläkten så nära som möjligt och äta saffransglass naken. Så det är typ det jag har gjort. Det och satt en tvätt, faktiskt.
Men ikväll så ska jag hem till familjen på datafilsöverföring, grillning, utskrift av alla dessa blanketter och kvällsdopp. Så det känns som att jag kanske har råd att slappa lite idag, när det ändå är sådär dum-i-huvudet-varmt. Ja.

Det enda rätta.

Det enda rätta när det är 30 grader i skuggan är att åka till Långholmen och ta en simtur i Riddarfjärden med utsikt över Stadshuset. Det gjorde vi igår kväll, och klockan 21 var det fortfarande så varmt att man tog ett dopp till innan man drog sig hemåt, och faktiskt var nedsvalkad nästan resten av kvällen.

Antagningsbesked är raka besked? Njae.

Jodå. Idag hade antagningsbeskedet kommit. Och jag var sanslöst nervös när jag loggade in, och tänkte att nu, äntligen! Nu får jag veta vart jag ska ta vägen om en dryg månad. Vilken stad jag ska spendera de kommande tre åren i. Men. Inte riktigt. För ja, jag blev reservplacerad i Uppsala. Första reserv, tror jag till och med!? För Res 1 i kolumnen HP borde väl innebära just detta? Det är ju så mycket förkortningar hela tiden, man blir ju helt förvirrad.
Och ja, jag är asaglad att ha fått bli till och med första reserv (i HP-urvalsgruppen då, på betygen var jag nr 42, så där räknar jag inte med några under), men nu måste jag ju vänta ännu längre innan jag får veta vart jag hamnar! Och hur gör man med bostad? Jag har nu i alla fall ställt mig i kö både i Uppsala och Lund, och i Lund dessutom gjort en bostadsansökan då jag får göra det nu när jag blivit antagen där. Men all denna ovisshet och väntan gör mig stressad alltså. Jag vet inte ens vad det är som jag kan fokusera på att göra den här veckan (när det heller inte verka flöda över av arbetstillfällen) för att få mig att känna att jag kan slappna av på semestern nästa vecka. Alla säger att det löser sig, och det gör det väl också. Men att hålla på att flänga mellan olika rum och vänner och sånt första månaderna när man ska börja ett nytt liv känns sådär, särskilt när man är van att ha sin egna lilla lägenhet i vilken man trivs som fisken i vattnet.
Det kommer att bli en omställning. Minsann. Men det är ju också lite grann just det jag är ute efter. Håll nu tummarna för att nån som kommit in på högskoleprovet i Uppsala kommer på bättre tankar!

sol, mygg och vatten

dsc00281 (MMS)

Bra helg. Jag är solbränd, myggbiten och nöjd. Har solat, badat, svettats, slagit ihjäl insekter, bott i husvagn, löst korsord och massa annat bra. Nu tittar jag på fotboll, hör och häpna! Inga mål blir det. Oh well.


Min fredag i bilder.

Föga förvånande så vaknade jag klockan elva, och jobbet hade inte ringt, och jag därmed blev jag ledig. Det firade jag med att äta jordgubbar till frukost. Mums! Efter frukosten promenerade jag till Huddinge där jag mötte upp Linda och råkade handla en massa. Skor, underkläder och nagellack. Fint var det!
Vi var glada över våra fynd och åkte hem till huset där det var dags för häng i solen och
mojitos! Godis.
Vi tog det mest väldigt väldigt lugnt i solen.
Gjorde en drink till, med lime och ingefära. Hälsosamt och bra!
Dags för efterrätt! Jordgubbar, hallon, vanilj, chokladsås och glass.
Hector var också med förstås.
Vi tänkte att det vore på sin plats att inviga nya skorna också.
Och hundarna roade sig själva och varandra. Ännu en minisemester på Lindas altan!

den ofrivilliga semestraren (fast ändå inte).

Det börjar bli mer regel än undantag det här med att bli spontanledig från jobbet. Inte för att jag klagar, inte med det här vädret. Nästansemester såhär nån vecka innan den riktiga börjar. Smygstart. Det är ju faktiskt rätt gött, och särskilt när man som vanligt inte kom i säng förrän alldeles för sent igår. Vilket ju inte gjorde nåt idag, då jag vaknade utvilad (och svettig) klockan tio. Eller, jag vaknade först klockan halv sex och fick gå upp och sätta på fläkten. Sedan sov jag till klockan tio. Åh, fläkten. Vilken investering alltså.
Så nu när man fått i sig frukosten och faktiskt diskat nästan en veckas disk så tänker jag typ bok och bikini. Jawohl. Ooh, apropå tyska; igår köpte jag och Linda biljetter till Berlin. Den 23:e bär det av! Hurra!

En kväll på Landet.

Ikväll drog jag på mig min nyskräddade klänning och åkte till Telefonplan. Där mötte jag Sara för middag och musik på Landet. Jag åt kalv med västerbottenost och syrat vitkål. Mums!
Fina Sara.
När vi ändå var i farten så lyxade vi till det och beställde dessert. Hasselnötskaka med halloncurd och chokladmousse.
Sedan kom Linda och Adem dit med Hector.
Fina Sofia Talvik spelade i motljus.
Josefine kom också förbi en stund efter att hon varit och klättrat i närheten.
Och Christofer. Som var glad som vanligt.
Vi drack jättegoda alkoholfria drinkar med äpple och mynta, eller ingefära och chili.
Jag hade nya klänningen som blev klar 20 minuter innan jag sprang till tåget och tog mig till middagen.
Hector var med och fick inte mindre än två låtar dedikerade till sig av Sofia Talvik! Vilken charmör.
Det tyckte vi var roligt.
En mycket trevlig lillördag i sommarstockholm.

candystriped.

Idag hade jag en hel dag över, så då sydde jag en klänning av mammas gamla lakan hon sov i som bebis.
Det blev bra sväng i kjolen.
Fick till den fina ryggen också. 5 timmars intensiv sömnad, och sedan fick den följa med ut på middag och spelning!

insomnia

Alltså, det är ju så surt när man går och är jättetrött en dag, och bestämmer sig för att faktiskt gå och lägga sig klockan 21, eller ja 21.30. Och faktiskt gör det. Och ändå ligger och vrider sig och tänker för mycket och inte kan somna och ligger vaken till nästan tolv i alla fall. Tur då att dagen fick bestå av ett fåtal arbetstimmar och sedan häng på josses balkong med ett glas rosé, siesta, middag och allsång. Men jag ska nog göra ännu ett försök ikväll på att somna i god tid ikväll. Och hålla tummarna för att morgondagen kan bli ledig så att jag äntligen kan få sy!

Stockholm i mitt hjärta.

I lördags hade jag utomsocknes besök, och som sig bör så utnyttjade jag mina kontakter i Storkyrkan och fick låna en nyckel. Vi kilade upp i kyrktornet där vi spanade in urverket och Stockholms bästa utsikt.
Fin utsikt, tyckte Oscar.
Gamla stans gytter från ovan.
Sedan åt vi saffransglass. Alltså. Stockholm. Bra grejer.

En fredag som kändes som en lördag.

Igår var en sån där dag man var lycklig över att bli spontanledig på. Jag drog in till stan och hängde i Rålis mest hela dagen med Kristin och hennes klasskompisar Jonas och Fredrik, och vi solade, badade, åt jordgubbar och drack en folköl. Galet skön dag. Vi smidde planer för kvällen, och därefter bar det av hemåt för dusch och ombyte och färd till Fruängen i mina nya 12-centimetersklackar, vilka för övrigt var stabila och bekväma för sin höjd. Hemma hos Kristin åt vi och ännu en klasskompis till henne, Emma, risotto, frozen cheesecake och drack vin. Därpå bar det av mot Mosebackes uteservering, där ännu en läkarstudent joinade sällskapet. Häng, lite mer vin, Stockholms bästa utsikt och kunna sitta i bara klänning till klockan var efter midnatt. Det är Stockholmska sommarnätter när de är som bäst.

Äppelknyckare.




Hurra! Äntligen fick jag ändan ur och sydde färdigt den tidigare omskrivna äppelklänningen. Kanske ska den få en liten ficka framtill också, men vi får se om jag hittar inspirationen till det. Totala antalet timmar för denna skapelse kanske landade på en 6-7 eller så. Var ju tvungen att räkna ut hur man syr knapphål och sånt ju.  Men färdig blev jag till slut!

RSS 2.0