Reccegasque; en bra fest håller på i minst 12 timmar.

Igår var det dags för reccegasque, dvs en fin sittning för alla recentiorer i stan. Denna tillställning började med lite häng och fördrink på nationen, och sedan tågade vi efter våra fanor till Universitetshuset.
Hej, fina Universitetshuset!
Alexandra är också med i V-dala.
Fina Emil och Matilda också! Och Matilda hade dessutom ett paraply nu när vädergudarna bestämt sig för att inte välkomna oss på ett inte riktigt lika trevligt sätt som rektorn och de andra.
Den berömda över aulan. Och tydligen är det inte riktigt lite konstigt som det först kan verka. Men det kan vi ta en annan gång.
Aulan. Det känns lite som att gå på opera när man sitter i aulan, speciellt när värsta symfoniorkestern spelar och alla har kostym och finklänning. Anrikt var ordet!
Jag hade min lilla spanskafjäderhattgrej på mig kvällen till ära.
Det var rätt mycket folk på plats, det var orkester, körer, tal och välkomnande. Efter ett tag i denna fantastiska aula (det är så sjukt gött att få ha föreläsningar i det här huset! Okej, inte i aulan, men ändå. Resten av huset är ju nästan lika pampigt.) så gick vi alla tillbaka till V-dala, där det blev mingel och champagne, därpå bänkning och trerätters, spex, väldigt mycket sång och skrivande i varandras sångböcker. Dock lyckades jag ju förstås inte fota något alls under middagen tyvärr. Efter att vi fått i oss mat och vin så bar det av till Norrlands nation till rytmerna av V-dalas egen sambaorkerster! Vi gick runt halva stan och väckte uppmärksamhet på alla andras nationer längs vägen. Väl på Norrlands mötte vi upp ett gäng andra sköna människor, dansade oss rejält svettiga tills klockan blev två, och det var dags för stängning, vilket för oss betydde en trip till Max och därpå bästa efterfesten hos Elin.
Hos Elin mötte vi den här killen.
Och den här (som egentligen inte alls är så farlig som han ser ut).
Filip hängde också med (lägg märke till den fantastiskt inlevelsefulla soffdansen i bakgrunden)
När lägenheten är liten får man göra det bästa av situationen och dansa i soffan. Fina klasskompisar!
Vilken kväll alltså! En riktigt bra fest ska minsann vara i minst 12 timmar. Vår kväll började vid 15.30 och vid 04-tiden var jag hemma igen. Ska det va så ska det va. Idag är det tillbaka till verkligheten; tentaplugg.

Kommentarer
Postat av: Teologen

Jag sa ju att du skulle gilla uppsala..



"anrikt var ordet"



2010-09-19 @ 11:55:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0