om alla vore som jag.

Miris blogg kan man läsa om hur världen skulle se ut om alla vore som hon. Ungefär så här skulle nog världen se ut om alla vore som jag.

Om alla vore som jag

- skulle det vara rusning till second hand-butikerna, speciellt efter fina klänningar och kjolar från kanske 50-talet. Eftersom att det skulle vara så stor efterfrågan så skulle det vara svårt att hitta nåt som satt perfekt, men det gör inget, för vi har alla en varsin symaskin så vi kan göra de ändringar som behövs.

- skulle svarta väskor och köpekakor inte ens tillverkas, eftersom alla tycker att det är mycket roligare att köpa röda eller turkosa eller gula väskor och att baka sina egna kakor. Gärna med smör och ingefära.

- skulle alla bara diskutera intressanta saker, politiska dilemman, livsåskådningsfrågor, roliga små vardagliga fenomen och sånt. Vi skulle nästan inte kallprata nåt alls och vi skulle alla lära oss så mycket varenda dag.

- skulle det finnas en massa små mysiga pubar där man även kan dansa om man vill, men fortfarande prata eftersom att volymen inte är helt öronbedövande. Där skulle vi alla dansa till en härlig blandning av gammal 70-tals soul, feministpop, hiphop och balkaninfluerad musik.

- skulle det inte finnas någon biltrafik, eftersom att alla är för lata för att ta körkort.

- skulle alla känna folk i andra länder, åka dit gärna och ofta och tycka om att lära sig ord på nya språk.

- skulle teet på caféer bara serveras i gigantiska koppar som rymmer nästan en hel liter, eftersom att vi alla dricker kopiösa mängder te nästan jämt.

- skulle vi umgås över goda middagar, vin, samtal och sällskapsspel mest hela tiden. Och på somrarna skulle vi göra samma sak, fast ute. Och så skulle vi bada massor, förstås.

Hur skulle världen se ut om alla var som du?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0