Stoppa SD i vapenhuset!

Läser på SVD att en fd nazist ställer upp för Sverigedemokraterna i kyrkovalet på söndag. Okej. Dags att styra upp lite gå-och-rösta-kampanj tror jag, så att den här snubben inte får komma in i kyrkan och bestämma och förstöra allt. Här kommer Hannahs gå-och-rösta argument:

  • Argument ett: Det som egentligen ska räcka. Vi lever i en demokrati med möjligheten att rösta. Att inte använda sin röst är att rösta mot demokrati. Och med tanke på alla dessa länder där folk dör pga diktaturer känns det rätt bortskämt och sniket att inte rösta bara för att man inte orkar. Hmpf.
  • Argument två: För att väga upp för alla de högervridna kyrkoväljarna i detta land. Svenska kyrkan idag har rätt mycket vettiga värderingar, men om Sverigedemokraterna får en massa att säga till om är vi illa ute. Alternativt se till så att de som bestämmer representerar allas våra åsikter, och inte bara några.
  • Argument tre: Man kanske kan tänka att den svenska kyrkan inte har särskilt mycket att säga till om, att den inte är så inflytelserik i vårt sekulära land. Och om man dessutom inte är religiös kan det tyckas ovärt att gå och rösta. Men kyrkan påverkar fler saker än hur gudstjänstordningen ser ut. Tänk samkönade äktenskap? Begravningsprinciper? Bistånd? Sånt där som kyrkan faktiskt (och därmed du i valet) påverkar ute i resten av samhället och världen.

Sådär. Hoppas ni blev lite peppade i alla fall. Mer om kyrkovalet kan ni läsa här. Och gå och rösta på söndag! Och om inte annat så rösta åtminstone blankt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0