Nazisterna vaktar barnen

Sitter och läser på SVD att Svenska Motståndsrörelsen vill hänga ut dömda pedofiler på internet. Det ska tydligen bli som "ett Hitta.se fast fyllt med pedofiler", enligt Mikael Skillt, gruppens ledare i Norrland. De vill alltså skapa en hemsida där man kan söka efter dömda pedofiler i sitt närområde, och detta för att varna barnfamiljer för pedofilernas närvaro.

Dessutom patrullerar medlemmar från denna uttalat nynazistiska organisation vid en skola där dömda pedofiler tydligen setts stryka omkring. Skolans rektor var inte så förtjust, eftersom gruppen inte på något vis står för samma demokratiska värderingar som skolan. Obviously.

Men det här är faktiskt intressant på flera sätt. De flesta människor, mig själv inkluderad, blir ju väldigt illa till mods när man hör om sexuella övergrepp på barn. Men samtidigt blir man illa till mods vid tanke på nazister som vill införa diktatur i Sverige. Det blir helt enkelt väldigt svårt att ta sida i denna konflikt.

Jag tänkter dock såhär. En dömd pedofil som har avverkat sin fängelsetid/vad nu hans straff var, borde anses vara återställd. Ha sonat sitt brott. Dock är ju pedofili egentligen en sexuell läggning och inte en sjukdom, så frågan är om man kan bli "frisk". Förhoppningsvis har man i alla fall insett att man har en sexuell läggning som man aldrig kan få leva ut på lika villkor med någon, därmed kan man inte leva ut den alls. Och så har man förhoppningsvis lärt sig hur man ska hantera sina lustar utan att någon far illa. Och om man nu avverkat fängelsetid och insett att man gjort fel och vill starta om, hur blir det då om man blir uthängd på ett pedofilins Hitta.se? Vilken chans har man till rehabilitering till ett vanligt liv? En ny chans, en omstart utan att ens mörka förflutna ska förfölja en för evigt? (Och vad händer om någon blivit felaktigt dömd?)

Samtidigt förstår jag föräldrarna. Det är ju självklart att man skulle vilja ha koll på om det bor en pedofil med återfallstendenser i huset brevid. Eftersom ens barn ju är det värdefullaste man har. Men det är ungefär samma sak som att diskutera dödsstraff. Bara för att jag vill att personen som mördat min dotter ska dö betyder inte det att det är rätt. Ska man ha etiska regler om saker och ting måste man hålla sig till dem även när det gäller en själv. Lättare sagt än gjort, men gjorde vi inte det skulle vi sluta som i Flugornas herre. Och det vill i alla fall inte jag.

Kommentarer
Postat av: Sara

jag måste bara säga att din blogg är fett intressant och jätte bra att läsa så där efter skolan!

2009-09-23 @ 21:25:20
Postat av: Hannah

Tack Sara! :) Vad roligt att höra.

2009-09-24 @ 09:57:24
URL: http://http://hannahochvarlden.blogg.se
Postat av: Robban

Go Polen!! :)



http://whatsupsthlm.se/pezster/go-polen/2559/

2009-09-30 @ 11:15:08
URL: http://www.snabel.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0