Till Muhamed Omar

Jag älskar Newsmill. Att läsa artiklar på Newsmill ger mig alltid väldigt mycket inspiration till att skriva arga blogginlägg. För folk är ju så dumma i huvudet.

Idag läser jag Muhamed Omars verklighetsfrämmande och skrämmande artikel om vad som hände på al-Qudsdagens demonstration i somras. Men det som verkligen upprör mig är hans bisarra utläggningar om vad Palestina är och inte är, och hur man måste tycka för att kämpa för den palestinska saken.

I en del av sin långa och provocerande artikel skriver Muhamed Omar om Anna Wester, föresträdare för Palestinagrupperna Sverige. Han skriver "Hon har alltså offentligt ogenerat lierat sig med de krafter som vill avbryta det iranska stödet till Hamas och Hezbollah. Samtidigt som Wester hävdar att hon stöder palestiniernas kamp allierar hon sig med politiska grupper som vill undergräva densamma. Man kan dock inte vara mot den islamiska rörelsen och samtidigt vara för den palestinska rörelsen. Palestina är och förblir ett islamiskt land och den palestinska och den islamiska kampen är en och densamma."

Okej, Muhamed. Så här ligger det till.

För det första så är ett av grundproblemen i Israel-Palestina konflikten att man inte har förnuft nog att skilja på religion och stat. Israel är en religiös stat, vilket i praktiken innebär att de kan hävda sig ha rätt till politiska saker "i Guds namn". Detta är ett generellt problem med alla religiösa stater, muslimska som judiska, eftersom en demokratisk stat måste ha religionsfrihet. Att säga att Palestina är och förblir ett islamiskt land innebär dessutom att man negligerar alla de kristna som lever där och har levt där sedan kristenhetens vagga. De kristna i Palestina är en minoritet och blir de facto förtryckta av både israeler och vissa extrema islamister. Men, kom ihåg, de är palestinier och en viktig del av Palestinas historia, nutid och identitet. Och vad jag vet har Palestina ingen muslimsk lagstiftning (okej, i Gaza, men inte på Västbanken).

För det andra förstår jag inte hur man kan uttrycka sig så negativt om den sionistiska staten och samtidigt förespråka en muslimsk dito? Nog för att Muhamed själv är muslim, men tänker man verkligen inte längre än vad näsan räcker? När man utnyttjar och förespråkar demokratiska krafter så som rätten att demonstrera (vilket är det artikeln från början handlar om) så tycker jag att det är mycket bisarrt att man blint förespråkar en religiös statlig ledning bara för att den råkar ha samma religiösa inriktning som man själv. Det är trångsynt och inte särskilt konsekvent. Det är i princip rasism.

För att sammanfatta kan jag väl uttrycka det såhär: Att utnyttja demokratiska rättigheter för att främja en odemokratisk idé (dvs en religiös stat) är inkonsekvent. Khallas.


Kommentarer
Postat av: Amer Al-bayya

Araber,muslimer,Palestina och Islam får bara orättvisor från väatvärlden....



Kriget mot Irak,kriget mot Libanon,kriget mot Gaza,hot mot Syrien, Hot var mot Yasser Arafat, hot mot Abbas,Israels ockupation går vidare och bosättningar är USAs orättvis politik mot hela Mellanöstern för Israel och mot Palestina..Var är FN:s 28 resolutioner mot Israel ,USA??

Spelet gäller arabvärldens område, Oljan, makt och pengar..

Stoppa USA och Israel..USA måste börja med Israels kärnvapen först och förbjudna vapen,FN

7 Frågor till politiker i västvärlden!! Många länder i Europa vill ändra lagen för att skydda Israels brott och krigsbrott.!! Detta är rasism,orättvist och olagligt.Detta är inte rättvist.

Makt är makt, Pengar är pengar, Mördare är mördare.Irak är förstört som land.kriget var på Israels order till Bush och Blair.USA krigar för Israels skull.Mot Libanon,Syriena,Gaza och Palestina.Varför besöker varje USA:s president AIPAC org.först??Vem är AIPAC??Har ISRAEL makt över USA:s politik??.

Jag vill tala om USA, UK, Frankrike,EU , FN och Israel:s ockupation och brott mot folkrätten, mänskliga rättigheter och internationell rätt men jag vill veta var rättvisan är och hur man kan skapa såna orättvisor mot Palestina i de demokratiska länder som försvarar människans liv och rättigheter.Arabvärlden kommer attkräva alla ersättningar för politikernas brott mot alla lagar och regler i vårt liv och vår värld.

Jag frågar alla politiker :-

1- Vem stödjer och hjälper Israels ockupation och alla brott?

2- Vem stödjer och hjälper Israels kärnvapen och förbjudna vapen??

3- Vem ger stöd och hjälp till Israel i FN??

4- Varför försvarar USA,UK Israel orättvist??Vem betalar USA:s stöd till Israel??

5- Var är alla FN:s resolutioner mot Israel??

6- Varför går Israels ockupation, brott vidare??

7- Vem kan stoppa Israel??

Politikerna i västvärlden begår brott och de är skyldiga och olagliga.

Denna politik skapar mer orättvisor,hat, rasism, brott och terror..

Jag väntar på ett svar och ett stopp och ett straff mot alla som begår såna brott och ockupation.Nu är det nog noch stopp..Befria Palestina nu..Det är bättre för alla,USA.

2010-01-06 @ 18:04:58
Postat av: Amer Al-bayya

Här är bevis ..Vem betalar USAs stöd till israels ockupation och brott??



Centrala FN-resolutioner

Palestinska flyktingar har rätt att återvända till sina hem i Israel.

Beslutar att de flyktingar som vill återvända till sina hem och leva i fred med sina grannar skall tillåtas att göra det vid tidigast möjliga tidpunkt, och att ersättning skall betalas för egendom av dem som valde att inte återvända och för förlust av eller skada egendom, som enligt folkrättsliga principer eller i eget kapital, kan kompenseras av regeringar eller myndigheter.

Generalförsamlings resolution 194, 11 December 1948



Israels ockupation av Palestina är olaglig.

Europaparlamentet kräver ett tillbakadragande av israeliska styrkor från områden som ockuperades under kriget det året och "erkännande av suveränitet, territoriella integritet och politiska oberoende av alla stater i området och deras rätt att leva i fred inom säkra och erkända gränser fri från hot eller handlingar kraft.

Säkerhetsråds resolution 242, 22 november 1967



Israels bosättningar olagliga.

Fastställer att den politik och praxis för Israel i bosättningar i de palestinska och andra ockuperade arabiska områden sedan 1967 har ingen rättslig giltighet och utgör ett allvarligt hinder för att uppnå en rättvis och varaktig fred i Mellanöstern.

Säkerhetsråds resolution 446, 22 mars, 1979



Palestina har rätt till självbestämmande.

Bekräftar "den oförytterliga rättigheter till det palestinska folket i Palestina ... till självbestämmande utan yttre inblandning" och "till nationellt oberoende och suveränitet."

Generalförsamlingens resolution 3236, 22 November, 1974

2010-01-06 @ 18:07:59
Postat av: Hannah

Amer. Jag vet, jag håller mig dig och du har i sak rätt. Dock var det ju inte precis det jag behandlade i inlägget, jag pratade mer om problemen med religiösa stater ur ett demokratiskt perspektiv. Men du har ju som sagt i rak rätt gällande resolutionerna och att Israel har begått krigsbrott och bryter mot internationella regler och lagar mest hela tiden med uppbackning av USA. Lite skillnad har man väl börjat hoppas på nu med Obama i spetsen, men frågan står ju fortfarande fast ifall de över huvud taget kommer lyssna.

2010-01-07 @ 11:49:39
URL: http://hannahochvarlden.blogg.se/
Postat av: Amer Al-bayya

Islam är en sak och vad muslimer gör är en annan sak..Man kan kritisera allt men man behöver inte skapa lögner mot Islam..Islam är Guds ord för judendom och kristendom och Islam..Aranvärlden vill ha demokrati och frihet men muslimer kommer aldrig att ta allt utan gränser..Yttrandefrihet måste ha gränser och man kan inte göra som Mohammedbilder på jesus eller någon annan..Gränser måste man ha..Idag finns kvinnor som inte vet vem pappa är till deras barn..Och porr....Det kommer aldrig att muslimer ta det i deras samhälle..Jag är muslim dansar tar sprit festar men jag hatar porr för att porr förtryckar kvinnor..Man måste respektera andras religion och frihet.Tack.

2010-01-08 @ 15:51:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0