AL NAKBA!

Alltså. Jag är så fruktansvärt besviken och ledsen och arg. Ikväll har Sverigedemokraterna kommit in i Riksdagen. Ikväll fick Sverigedemokrater fler röster än Vänsterpartiet, fler röster än Kristdemokraterna. Ett fullständigt rasistiskt främlingsfientligt parti med påhittad statistik har fått 20 mandat, och inte minst blivit tänkbara vågmästare då inget av blocken fick majoritet. Jag ville verkligen inte se alliansen vinna valet, men jag hade ärligt talat hellre sett en blå majoritetsregering än den situation vi nu har, då SD verkligen kan få ett ord med i spelet om inte saker och ting rörs om ordentligt nu.
Så som Reinfeldt sa i sitt tal tycker jag verkar vara den nästintill enda lösningen. Att vädja till Miljöpartiet. Att få dem att bli vågmästare istället och börja samarbeta med Alliansen. Detta blir förstår inte helt enkelt då MP i hela valrörelsen varit väldigt tydliga med att de är i ett rödgrönt samarbete och tänker fortsätta med det, och då Alliansen i princip inte har någon miljöpolitik att tala om och går tvärtemot MPs värderingar i många frågor. Men kanske skulle MP i denna tänkbara situation få en rejäl chans att påverka Alliansens politik gällande miljö och sjukförsäkringen och andra viktiga frågor, och detta skulle ju då kanske vända detta katastrofresultat till något mer positivt. Men. Och det är ju ett stort men. Väldigt många har ju röstat på MP i tron om att de röstade rödgrönt, och om MP då plötsligt skulle gå över och samarbeta med Alliansen, det goda syftet att minska SDs inflytande till trots, så skulle förstås väldigt många MP-väljare känna sig lurade och svikna. Därför krävs det ju då att MP får ett rejält inflytande i den borgerliga politiken, och då kommer antagligen de blå väljarna känna sig svikna och lurade.
Det är helt enkelt åt helvete.
Men vad vi får hoppas på är att de övriga riksdagspartierna inser att alla de är emot främlingsfientlighet, och att 94% av Sveriges befolkning är med dem, och att de helt enkelt ser förbi sina olikheter i detta, sväljer sin stolthet och samarbetar i just de frågor där SD riskerar att få ett mycket farligt inflytande i svensk politik. Inshallah, ojalá och hopelik.
Alltså. Det här måste lösas. Jag vill inte leva i ett land där SD sitter i Riksdagen, det är inte okej. Det är dock redan för sent. Vi måste helt enkelt kräva att SDs människofientliga budskap inte blir verklighet, att de inte får makt nog att få igenom sina avskyvärda förslag. Och de där nästan 20 procenten som inte röstade, förstår ni hur pass mycket ni hade kunnat påverka valresultatet om ni pallrat er iväg till vallokalen? Var femte svensk med rösträtt nyttjade den inte, och det är faktiskt pinsamt. Speciellt när man ser kvällens resultat. Det här hade kunnat avvärjas.
Nu håller vi alla tummar och tår och pratar med alla högre makter vi känner för att den här kaotiska situationen ska kunna lösas till bästa sätt trots allt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0