plus i kanten.

Några bra saker en torsdagskväll som denna;
  • Jag har lyckats plugga en del. Inte så himlarns mycket, men några timmars intensivt inbankande av EU:s politiska system har jag ändå lyckats med.
  • Jag har tränat! Åh, dans-aerobicsen på Friskis. Vilken grej.
  • Jag har tittat på Shima Niavarani är en übermench. Shima gick i min skola på gymnasiet, och tänk vad bra hon är. Fint ju.
  • Jag har fikat på Filip och Hannes. Från AF. Som jag inte har träffat på 7 år. Fantastiskt!
Och även resten av veckan verkar bli fin. Imorgon blir det studier, besök på Återbruket och sedan träning och Idol, lördag får jag finbesök och går på halloweenfest av något slag, och på söndag blir det nog favorit-i-repris-brunch, lite träna och sedan klädbytarkväll.
Jag tycker om Uppsala, trots att det regnar och är kallt. För nu ska tentan gå bra, träningen ska komma igång och vänner ska träffas. Fint.

proletärkorridor.

Vi storrensade i korridorens förråd i söndags. Det visade sig att folk som bott här för x antal år sedan hade lämnat en massa delvis skit och delvis skatter. Eller vad sägs om ett 20-tal affischer från Vänsterpartiet-kommunisterna med Bilder om Socialism? Fantastiskt. Proletärer förena er, revolt och Upp till kamp vad budskapen. Här ska tapetseras korridor vettni. I övrigt håller jag på att ta mig ur den senaste krämpan i ordningen, förkylning. Med lite tur vågar jag träna på torsdag i alla fall. Jag läser om EU:s politiska system och funderar på att gå på Snerikes ikväll. I helgen ska jag få finbesök av Josefine, och snart borde det bli en liten nerlungning i pluggandet. Fram tills att det är dags att plugga inför tentan om två veckor då, förstås.

söndagsfint.

Jag känner mig ledig idag. Jag är lite trött från gårdagens inflyttningsfest i Flogsta där vi var kanske 50 personer i en två och dansade till nittiotalshits och ritade på väggarna och drack vin. Hur fint och roligt som helst. Vid tvåtiden cyklade jag hemåt och somnade gott. Men idag har jag varit och ätit brunch på Göteborgs nation med Siri, och det var ju hur bra som helst. 60 kronor, jag är lite kär i nationerna här i Uppis. Och när vi ätit våfflor, scones och äggröra till vi knappt kunde stå rakt cyklade jag hem i duggregnet, tände ljus, satte på Winnerbäck och läste bloggar. Så himla längesedan jag kände att jag kunde ta mig lite ledig tid. Fint ju. Om ett tag ska jag kanske läsa de där kapitlerna som jag har kvar att läsa tills imorgon. Om ett tag. Kanske.

På gott och ont.

Igår var det mitterminsfest. Temat var "På gott och ont" och här är vi hemma hos Elin och fixar innan det var dags. Vi har en clown, två tonårsgraviditeter, en ängel och Harry Potter.
Jag har aldrig känt mig så tacky i hela mitt liv tror jag. Det kändes lite som pricken över i med solpudret i x antal nyanser mörkare än resten av kroppen. Håhå jaja.
Lovisa och jag körde på samma tema.
Söta Matilda.
Så var det dags att ta oss till Uplands. Där mötte vi en mygga/ond tandfe, samt självaste Draco Malfoy.
En bäbis!
Ursula var där, och ett helt gäng kaplaner av olika typ.
Frida var dramatisk kvällen till ära.
Gumman och en teknolog. mihihi.
Ursula och självaste Voldemort. Hu.
Jag hade Mårran till bordsherre! Läskigt.
Johan var lite sliten.
Den obligatoriska ta-bild-på-sig-själv-ovanifrån-tonårs-bilden.
Kvällens snyggaste tatuering.
En fin kväll. På gott och ont.

Svacka.

Just nu känns skolan rätt tung. Den där insikten om att tentan inte alls gick riktigt så bra som man trodde gör ju att man helt plötsligt inte har nån koll på hur man presterar. Jo, jag klarade tentan, absolut, men det var inte med den marginal jag tyckte att det kändes som. Så nu har jag liksom ingen koll. Jag vet inte hur mycket jag kan, och det känns sådär. Jag blir omotiverad och ger halvt upp. Äh, jag vet inte. Just nu vill jag bara titta på IQ-befriade tv-program och äta kakor. Hmpf.

Dagens stolthet

Jag har lyckats programmera min tv! Som vanligt ringde jag till pappa i ren teknisk frustration, men han sa bara att Det där är ju jättesvårt över telefon. Jahapp, tänkte jag. Och började trycka på diverse olika knappar, och efter många om och men hade jag faktiskt lyckats få i alla fall de mest väsentliga kanalerna på rätt ställen! Hurra hurra, jag är inte helt och hållet teknisk invalid trots allt?
Jag är även lite smygstolt över att jag har pluggat ganska duktigt idag. Fast jag borde förstås plugga mer. Fixat lite mer i rummet, fått det både beboligt och rent av mysigt. Trivs. Köpt en dörrhängare som var för mesig för min robusta dörr, attans. Får bli att lämna tillbaka imorgon kanske.
Dagens godaste var att jag lagade lax, ris och avokado till middag. Det smakade nästan som sushi.

Baklängesfest med utklädningstema.

Clara var utklädd till trollkarl. Det här var sent på kvällen, men nu får ni se hela kvällen baklänges eftersom att bloggen tydligen kände för att lägga bilderna i den ordningen. Nå väl. Hon och Emelie har flyttat till en trea i Hägersten. 
Jag hängde med dansarna i köket och åt chips.
Vi upptäckte att fotot av Birgit Bardout som satt på städskåpet var signerat. Jag blev alldeles hispig för att jag tyckte att det var så oerhört coolt och häftigt och sånt. omg omg omg liksom.
Emelie var utklädd till man och fixade och donade i köket lite innan resten av gästerna kom. Myspys.
Två gäster kom och satte i sig soffan och spelade lite Yatzy.
I väntan på gästerna och i sin nya roll som man blev Emelie väldigt grov på nåt sätt.
Bästa idén med gamla 70-talsdiabilder på folk som åker rullskridskor i Central Park, som projicerades som en tavla på väggen. Lampa och tavla i ett liksom. Och väldigt lätt att byta ut när man tröttnat på motivet.
Vi hängde i soffan, drack sangria, åt popcorn och spelade Yatzy.
De hade satt upp Fredrik Reinfeldt på kylskåpet och gett svar på tal. "Inte du i alla fall din knöl."
En manlig Emelie som jag inte sett på länge!
Fin kväll alltså. Inredningsinspirationen och den övriga inspirationen var på topp. Chips- snitt- och chokladbollsätandet lika så.

estocolmo

Hörrni, vet ni. Jag har fotat. Hurra! Snart kommer det festliga bilder från en inflyttningsfest med utklädningstema som jag var på i fredags. Mycket trevligt. Jag var varit och är i Stockholm över helgen och fått för mig att jag är ledig. Jag har haft nån typ av kompis-turné, kramat småsyskon, bakat äppelpaj, fikat nåt så enormt mycket. Lyckats hyvla mig själv i tummen med osthyveln och fått ett silvrigt hologram-plåster av Alice. Lätt värt att hyvla sig i tummen för. Jag har även packat ihop lite grejer att ta med mig upp till Uppis igen imorgon. Däribland gratis-tv nr två då nr ett inte gick att få liv i, en stol, en fåtölj och lite annat smått och gott. Projektet att få mitt rum mysigt och personligt fortsätter!
Och nu har jag precis mailat in mitt PM. Hade packat in datorn i bilen och höll på att glömma bort det helt och hållet. Hade ju varit väldigt snopet när man varit klar i flera dar, att missa inlämningstiden. Tur att jag kom på't.
Puss puss hörrni!

Hej, jag har flyttat!

Nu har jag bott ett drygt dygn i mitt nya rum. Korridorarna verkar grymma, en av dem hjälpte mig att åka och köpa en fin byrå idag, hurra! Rummet börjar komma iordning, dock fortfarande lite för kalt och tvn som jag fick gratis verkar tyvärr död. Nå väl, ingen större fara skedd, numera har ju alla kanaler sina program på det dära internätet. Plus att en tv ju är ganska ful som inredning liksom. Och tar plats. Så de rer sä. Snällaste kompisarna och otippade arabmannen med skåpbilen hjälpte till med flytten, och allt gick så bra så bra. Han bjöd oss till och med kakor. Logiken? Han erbjuder oss hjälp med bil, bär uppför trapporna och ger oss kakor? Hm. Nog för att de var rätt äckliga och gick ut i mars, men ändå. Fint ju. Fast idag säger min kropp ifrån, träningsvärk och ont i knä och huvudet och sånt, så nu ska jag sova tills länge imorgon. Och börja oroa mig för PM:et först då. Hu.
Idag har jag lagt ännu mer pengar på smink. Tyckte tydligen inte att jag lagt tillräckligt den här månaden. Siri och jag var och blev sminkade och skitsnygga på Make Up Store, och då fick man ju produkter "gratis". Jag menar, bara att tacka och ta emot. Och pröjsa för själva kursen. Host, harkel.
Nu; sömn. Jahwol!

fix och don.

Packa packa packa. Idag är på ett sätt precis rätt dag för att bara hålla på och fixa och dona med såna grejer, då jag nog inte skulle palla göra nåt annat. Rätt sliten från kalaset igår, men roligt var det. Och man vet att man inte bor i stockholm länge när man är bjuden på fest i huset rakt över gatan. Väldigt smidigt alltså.
Men nu har jag precis hämtat nycklarna till nya rummet och mobiliserat mina snälla hjälpsamma vänner, så imorgon ska det bäras grejer! Nu ska jag packa vidare och baka muffins som tack för hjälpen tror jag minsann.
Puss på er hörrni.

RSS 2.0