Vår och Uppsala och Stockholm.

Våren har kommit både till Uppsala och Stockholm. Jag har kommit till Stockholm. Här är det fullt sjå, med små barn i huset är det ju svårt att ens få till ett sammanhängande samtal. Men vi gör vårt bästa, och det är ju värt det när man får paket med rymdraketer i och kommentarer som "jag vill att du alltid ska bo här" efter bara någon timme. Fina ungar.
.
Men det är ju så ovant. Klockan är åtta, jag har spenderat ett par timmar med att inte göra direkt nåt alls, suttit i solen, läst lite grann men mest glidigt runt och druckit kaffe och sånt. Konstigt att vara såhär ledig. Hade det här varit vilken Uppsalakväll som helst så hade jag antagligen suttit och spelat spel någonstans, druckit en öl, lagat mat med någon klasskompis eller druckit te eller så ihop. De helt oplanerade kvällarna är ju få. Så det är både skönt och konstigt det här med aktivitetslösheten. Men fint ändå. För när småsystrarna har somnat ska vi äta hemmagjord jordgubbsglass. Min pappa blir så huslig när teknik kommer in i bilden. Glassmaskin gjorde uppenbarligen susen, och jag klagar inte.

Hej och hå.

Jag fejjar och har mig. Tvättar rödvinsmattor (heja vanish!), skriver packningslistor och laddar mp3-spelare. Jag borde väl packa också, åker söder över imorgon bitti. Till Göteborg närmare bestämt. Där det kanske är sommar!? Det är dags för en återträff för alla som varit ute för Equmenias räkning som praktikanter och volontärer under åren. Trist nog verkar det inte vara så väldigt många från min årskull som kommer, men några styckern blir vi i alla fall förhoppningsvis. Häng, fika, udvärderingar, festkväll, andakter och inspirationsföreläsning med Pelle Strindlund. Som Malin förhoppningsvis ska intervjua till Polmagasinet också, och som jag i så fall ska försöka fota lite snyggt. Blir nog en bra helg, de 800 kronorna i reskostnader till trots!
.
Och en nästan ännu bättre grej är att jag ska få träffa min fina syster i Götet också. Hon pallrar sig från Borås för att luncha/fika/hänga med mig! Det blir fint.
.
Men först; packa lite, plugga lite, hänga lite tvätt och gå på föredrag med Gudrun Schyman och Maria Abrahamsson på Ekonomikum.

husligheter.

I söndags hade jag en sån där väldigt duktig dag. Den började med att jag var ute och sprang (!), styrketränade lite på mitt nydammsugna golv och satte sedan igång och bakade bröd. Efter att matbrödsdegen var klar insåg jag att jag hade 25 gram jäst till övers. Inget får förgås, så då bakade jag bagels. Så himla gott! Det tog sin lilla tid och det var väldigt spännande att koka degen och sånt, men alltså. Värt. Bästa grejen med lite cream cheese, tomat och örtsalt. MUMMA!

P-party för Paula.

I fredags flyttade vår kära Paula ut ur korridoren. För att hedra henne och sörja lite ordnade vi ett party på tema P. Malins rum fick bli picnicrummet.
Där serverades paj, popcorn och prinskorv.
Malin Js rum fick bli pussrummet. Där fanns det pussar. På post-it-lappar.
Mitt rum blev pimpelrummet, och där kunde man pimpla päronbål och äta lite pinnar och popcorn såklart.
I köket bjöds det på potatischips.
och pinnar
och polkagrisar och päron
och eeeh, prästostbågar....
Väldigt bra alltså.
Malin var pudelrockare!
Jag var polkagris.
Och Malin var pappa.
PEPPEN!
Matilda kom, hon var en parkeringsplats.
Frida kände jag knapp igen. Hon var pundare och vann för bästa utklädnad! Det fantastiska priset blev ett porslinspar. Förstås.
Fin kväll, fina människor (eh, fler än dessa men jag blir ju så dålig på att ta kort vad kvällen lider) men nu är det tomt och sorgligt för att Paula är borta. Men så småningom får vi en ny liten korridorare, det blir säkert himla fint!

RSS 2.0