En bra start på veckan

Jag fick inte storstäda idag. När jag satt och drack mitt kaffe imorse slogs jag av hur oerhört skitiga mina fönster är. Det syntes extra tydligt i morgonsolen. Jag fick istället jobba i min propraste finkostym hela dagen. Men men. Jobbet gick bra, och på eftermiddagen var det så pass lugnt att jag lyckades räkna lite matte. Eller, lite och lite, räknade typ halva veckans läxa. :) Hej, jag är duktig! Prov i helgen, då vi även ska hjälpa Malin att flytta till Borås, så det känns fint att det gick så pass bra att räkna idag.

Kom hem, diskade, betalade räkningar, plockade lite, lagade mat och sitter nu och äter lax med rotfrukter och kikärter i ugn. Finmat. Funderar på att unna mig ett par avsnitt av How I met your mother och sedan försöka styra upp lite mer städning sedan.

Åh! Nu kom fastighetsskötaren och ringde på. :) Han ska byta blandare på min dusch, så nu kommer jag faktiskt kunna styra temperaturen på vattnet, wohoo! Lyxigt värre.


En bra måndag.

Förresten, jag ser ju att ni tittar in och läser lite då och då. Lämna en kommentar, vettja! Blir så mycket roligare så.

Finhelg



Åh, jag tycker om bra helger. Det här var en bra helg. I fredags var det Club Dislocated på Broder Tuck och det var nice. Schysst mix av band och glad stämning. Josse och jag åt middag och drack Cosmos innan vi åkte dit, fint. Lördagen bar med sig muffinsbak med Richard (chokladmuffins med Polly och Dumle i, mumma), häng, How I met your mother, matteräknande, te, popcorn och annat bra.

Idag var det först installation av nya ungdomspastorn Hanna i kyrkan. Fullt med folk och jag var presentabel och hälsade välkomna och delade ut (fel) psalmböcker. Fin gudstjänst, det blir nog grymt att ha henne som ungdomspastor. Efter kyrkan blev det köpelunch innan Richard och jag drog iväg på söndagsutflykt till Taxinge slott, aka Kakslottet. Det är ju sannerligen en fantastisk plats. Sockerchock på hög nivå. Bakverk, kaffe, promenad, konstutställning och matteräknande på solig parkbänk. Dessutom köpte jag en massa pepparkaksformar (man måste ju planera) i form av fladdermus, kamel, dinosaurie, prinsessa och älg, bland annat. Fint! Svängde förbi hos pappa på hemvägen och hämtade glömda grejer och träffade farmor och familjen. :)

Sockerkoman var total när jag kom hem så jag däckade en halvtimme innan jag styrde upp sushi. Lyx! Gott! Och sedan var jag på topp igen. Denna fabulösa helg avslutades med en kvällspromenad och kopp te med Marie. Long time no see. Fin tjej. :)

Äh. Bra grejer helt enkelt. Nu borde jag verkligen sova. Fast jag hoppas lite att de inte ringer imorgon, för då kunde jag städa. Och gå med återvinningen. Och plugga matte (dags för prov igen den här veckan...). Och kanske måla? Vi får la se. Ta hand om varandra nu. :)

Äntligen fredag

Usch en sådan arbetsvecka. Nog för att den bara var tre dagar lång, men dessa dagar, jag säger't. Den första var hysterisk, den andra mest bara tråkiga grejer att göra men fortfarande grejer att göra, och idag bestod mest i att sitta och vänta på att tiden skulle gå. Framförallt efter att jag blivit informerad om att det är strängeligen förbjudet att surfa på arbetstid. En halvtimme är ok, men inte mer än så. Så jag har, istället för att läsa nyheterna, i princip suttit och stirrat in i en oföränderlig dataskärm hela dagen, utan att det ringt eller kommit mail, vilket är ungefär det man kan göra vid arbetsdatorn. TRÅÅKIIGT! Men men, nu är det helg i alla fall.

Josse är på väg över och vi ska laga biff stroganoff av alla maträtter och prata och dricka drinkar till dessert innan vi drar till Broder Tuck på Söder på livespelning. Sedan kommer nog helgen bli rätt chillad. Tänkte baka chokladmuffins och räkna matte imorgon. Och på söndag ska jag först vara vaktis på gudstjänsten och sedan drar Richard och jag på söndagsutflykt till Kakslottet. Frossa! Hej, sockerchock. :) Blir det dessutom vackert väder, vilket de verkar utlova, kommer nog helgen bli finfin. Hoppas.

UPPDATERING




DAGENS ROS går lätt till Yvonne på Stuvsta Vårdcentral som hjälpte mig att styra upp ett recept på medicin genom att ringa en massa läkare och sedan återkomma till mig. Jag fick just lite nytt hopp till svensk sjukvård! Tack Yvonne! :)

En beklagandets dag

Dagens insikt: Läkare är inte att lita på. Jag har nog alltid haft ganska stort förtroende för läkare, men jag börjar bli mer och mer skeptisk.

Jag har haft väldigt mycket problem med mina urinvägar, urinvägsinfektion på urinvägsinfektion, och lyckades tillslut tjata mig till en remiss till en urolog. Var på cystoskopi förra veckan, en inte sådär jätterolig undersökning där de går upp med ett instrument genom urinröret upp i urinblåsan och kollar så att allt är som det ska. Obehagligt och onaturligt, jag säger't. Men allt var som det skulle, och jag frågade om det var något särskilt jag skulle tänka på nu såhär efter undersökningen. Nej då. Och nu sitter jag här. Med en ganska så påträngande urinvägsinfektion.

På Vårdguiden läste jag idag att ca 5% av de som gjort cystoskopi får urinvägsinfektion som en biverkning efteråt. Därför bör man några dagar efter undersökningen dricka mer än normalt. Tack du sköterska som sa att jag inte behövde göra nåt särskilt när jag till och med frågade självmant, och när jag kom dit just för att mina urinvägar verkar vara onödigt och ovanligt känsliga. Blä! Och att lägga tid och pengar på att styra upp ännu ett läkarbesök för att få ännu en antibiotikados utskriven känns sådär roligt. Men jag pratade i alla fall med en väldigt vänlig sköterska på Vårdcentralen som lovade att ringa upp läkaren och undersöka om han inte kunde skriva ut antibiotika åt mig ändå. Vore ju snällt.

Men det som irriterar mig mest är att jag som patient alltid måste researcha mest innan jag går till läkaren för att få nån hjälp över huvud taget. Man tror ju att en läkare ska kunna komma fram till olika lösningar på problemet själv, då den är utbildad för just detta. Men icke. Jag börjar tröttna på sjukvården. Kanske ska kolla upp alternativmedicin? Homeopati? Någon som har några tips eller åsikter gällande alternativ medicinsk behandling i allmänhet kanske?

dagsläge

Jag känner mig liten och trött idag. Jag tror och hoppas att det går över dock. Känns som en töntig grej att bli liten och trött och nästan ångestig över, speciellt med tanke på att jag vet att det inte är någon fara, att du förstår. Samtidigt som det ju är en grej. Jag behöver bara börja tycka att det är lika okej som jag ju egentligen vet att du tycker att det är. Och bli duktigare på att vara ärlig i det. Och det här är ju ett steg åt det hållet, och det är ju bra. (Hej, kryptiskt kodspråk! Men du förstår väl på ett ungefär?)

I övrigt åt jag fantastisk indisk gryta igår. Och ska äta samma idag. Lyxlunch. Och jobbet är väl detsamma. Känns lite hårt att vara tillbaka till kneget, särskilt med tanke på hur pass överrepresenterat antalet idioter som ringer till denna just arbetsplats är. Igår blev jag utskälld efter noter tre eller fyra gånger. Kul? Inte direkt. Folk är idioter ibland. Är det så fasligt svårt att vara lite trevlig mot en stackars växeltelefonist? Och sedan känns matten just nu i stort sätt oövervinnelig. Suck.

Ikväll nalkas ungdomsledarmöte med Karin och ev mat. Ska bli roligt att dra igång det igen! Engagemang, here I come.

Media och demokrati?

Alltså. Hela den här debatten om Aftonbladets artikel om ev organstöld i Israel är ju befängd. B e f ä n g d. Detta är
1. För att Sverige har press- och tryckfrihet, och staten kan därmed inte gå in och fördöma en artikel på det viset, det vore odemokratiskt.
2. För att artikeln i fråga egentligen inte tar ställning i frågan utan redovisar för historier författaren har hört berättats, vad han sett och att Israel tidigare blivit kritiserade i frågan om hur de hanterar organtransplantationer. Alltså; den hävdar inte att detta faktiskt sker, den belyser bara olika aspekter i en fråga.
3. För ett Israel, som själva hävdar sig vara en demokrati, kräver att den svenska regeringen ska ta avstånd från artikeln.
4. För att den svenska diplomaten Elisabeth Borsiin Bonnier har uttalat sig på egen hand men tydligen i svenska regeringens namn om att regeringen fördömer arikeln. Va? Förvirringen är total.

Sedan är det ju nästan underhållande att alla handlingar som på något sätt är Israelkritiska därmed är antisemitiska. Helt plötsligt har den här artikeln i Aftonbladet en massa att göra med Sveriges agerande under Andra Världskriget, osv. Att det inte går att på något sätt kritisera Israel utan att man plötsligt är nazist är befängt även det. Ingen säger någonting om att det handlar om judar, man säger bara att det handlar om Israel. Vilket visserligen är i princip samma sak, men det är ju det som är ett av många problem med religiösa stater, eller hur? Man måste ju kunna skilja saker åt.

En massa israeler har tydligen skrivit på ett upprop om att bojkotta Ikea. Kreativt!

"Som en följd av den antisemitiska publiceringen av det medeltida blodsförtalet av israeliska soldater, och den pågående tystnaden från den svenska regeringen, är det oacceptabelt att vi fortsätter att stödja den svenska möbeltillverkaren Ikea." lyder insamlingstexten. Intressant. En helt verklighetsfrämmande reaktion enligt min mening. Helt och hållet i stuk med den muslimska världens reaktion på Muhammedkarikatyrerna i Jyllandsposten.

Slutsats: Demokrati funkar inte utan press-åsikts- och tryckfrihet. Visst, man kan bli upprörd och kränkt över saker som publiceras, men man kan inte kräva att regeringen ska be om ursäkt för vad en fri kvällstidning har publicerat. Blir man arg i en demokrati har man dessutom all rätt att skriva en egen arg artikel om man vill. That's the beauty of it.


Bonusledig dag

Det här är min första dag ensam på drygt två veckor. Jag har haft folk omkring mig dygnet runt i ungefär 2,5 veckor i sträck, och jag är van att bo själv. Jisses. Intensivt är bara förnamnet. Det har varit grymt roligt och bra på alla sätt, men som sagt, väldigt intensivt. Glad att det inte blev nåt jobb idag, behövde få sova lite längre och bara chilla idag. Tvätta ikväll, lämna tillbaka en bok på bibblan, läsa och räkna matte. Känns väldigt lyxigt att få göra som jag vill utan att ta hänsyn till en massa annat folk. :P

Igår fyllde Malin 21. Fingrillmiddag hos familjen och sedan bowling (som jag vann). Och snart ska syrran flytta till Borås. Bra för henne och Jakob, trist för mig. Men jag och Richard kanske åker ner och hälsar på/hjälper till/går på Liseberg. Blir nog fint. :)


Semestern; i text också

Hej världen!

Lyckades slänga upp några bilder från svenssoncharterveckan i Hammamet i Tunisien. Bra grejer. Vi gjorde det mesta; blev trackasserade av arabiska män (hade nästan förträngt hur påfrestande och påstridiga de kan vara!), solade, badade, sprang vilse i Medinan, åkte till Kartago och tvådagarsutflykt till Sahara. Det sistnämnda var särskilt grymt. Kamelridning ut i sanddynerna i solnedgången, fartfylld Jeepfärd ut till Onk el Jemel och Star Wars-byn. Jeep-färden var sannerligen det roligaste jag gjort på länge, tror att jag har stark benägenhet att utveckla någon typ av beroende av just Jeepåkning i Sahara... Onekligen ett opraktiskt beroende när man bor i Sverige.


Såhär glad var jag under hela färden.

Bodde en natt på 4-stjärnigt hotell mitt i Sahara utan att få igång ACn, en av de svettigaste nätter jag upplevt, det kan jag lova. Såg soluppgång över öknen, besökte ett berberhem och allt var rätt gött (och varmt! I Matmata var det 47 grader C i skuggan).

På det stora hela en väldigt mycket bättre vecka än väntat faktiskt. Shoppade loss med deras låtsaspengar som när man väl har det inte är någon idé att växla tillbaka, då kursen är så pass dålig. Helt enkelt bara att spendera! Bästa kapet var en röd skinnportfölj som ska få bli min nya seriösa jobbväska i höst. Käckt!

När jag kom hem från Hammamet blev det en massa återförenande. :) En massa fint folk befann sig i landet/kom till landet, så det var bra. Reunion! Wiebke, Fabian och Tim befann sig hos Hanna, och Faith kom senare på kvällen till mig. :D Grymt! Hon tog med sig Taybeh och Palestinaarmband från Det heliga landet, och på måndagen färdades hela familjen samman till pappas hus. Galet att alla (föruom Max, som dock dök upp på ett tåg från Danmark senare i veckan) var på plats samtidigt! Underbart, jag säger't.

Vi passade på att besöka Isbaren (kallt! Minus fem grader och 40 minuter där inne var alldeles tillräckligt), laga knaafeh (blev inte alls lika gott som vi hoppats), laga mat, flänga runt, ha kräftskiva, gå på Stockholms bästa klubb, club Soul på Fasching och helt enkelt ha det fint och umgås. En väldigt fin och lyckad återträff!



Bildbevis: Tunisien


 
 

 



Hej, jag lever faktiskt.

Vill bara checka in och säga att Tunisien var grymt och att jag nu har huset fullt av Betlehemska vänner från Tyskland och USA. Finfint. Har avverkat isbaren (kallt) och idag Fjäderholmarna. I skrivande stund lagas pizza av kvinnorna i sällskapet medan männen vilar. Utan att ha sagt till eller frågat om vi behövde hjälp. Hej, kulturkrock! Eller bara ren lathet och mansgrisighet..? Irriterad, i vilket fall. Nåväl, de får diska. Ikväll blir det popcorn och Smala Sussie med engelska subtitles. Over and out!

Ps. Semesterbilder och riktiga uppdateringar kommer någon gång framöver... Semester betyder tydligen fullt upp dygnet runt! Börjar bli rätt matt på att ha människor omkring mig dygnet runt hela tiden. Men det är trevligt i vilket fall, om än så utmattande i längden. Ds.

Semesterinledning nr 2

 




Igår blev det middag på 5emti 4yra med brudarna. Det var mycket trevligt. God mat, trevligt sällskap, schysst service och god efterrätt. Sedan fick vi till och med tillfälle att skaka lite rumpa tillsammans med det nytillströmmade fjortisklientelet. Men det var kul.

Och sedan sprang jag på Johanna på pendeltåget hem. Förstås, som vanligt. En mycket trevlig oplanerad tradition.

Nu packar jag. Eller jag har nog packat klart egentligten. Jag tycker att det är så svårt att tänka hur mycket olika sortes kläder man faktiskt använder. Det brukar sluta med att jag tar med alldeles för mycket och använder hälften. Men men, jag har en stor väska.

Matteprov idag. Snart, snart... Maah! Läskigt.



Men sedan blir det 30-årskalas för Chai på restaurang Välkommen hit. Blir nog trevligt.
Och om ett dygn är jag i Tunisien. :D

Så. Där blir det chill, sol, bad, kamelridning i Sahara, och antagligen inte så mycket bloggande... :P Vi hörs efter semestern! Ha det fint nu.

Bättre och bättre dag för daaaag...

Igår var en skitdag. Fast sedan gick jag på spinningen och tog ut alla mina aggressioner och all min frustration där. Och det var guld. Fantastiskt! Endorfinerna flödade i takt med svetten och vi cyklade till tonerna av Britney, Mando Diao, Lily Allen och Blümchen (självklart då låten I want to ride my bicycle. Classic!). Sedan, när det var dags för core, upptäckte jag till min stora fasa att mina magmuskler har totalt förtvinat under sommaren. Puts väck! Inte så konstigt kanske eftersom jag inte tränat någonting över huvud taget, men ändå. Besvikelse. I våras var passet jobbigt, visst, men det var inte så att jag tänkte att jag inte skulle klara det. Nu fick jag mjölksyra efter två minuter... Men skam den som ger sig, jag ska ha dem tillbaka! Musklerna alltså.

På väg till jobbet imorse förundrades jag än en gång av den nästan tropiska värmen som just nu infinner sig i Stockholm. Att promenera till tåget klockan sju på morgonen i t-shirt och redan svettas. Underbart. ;) Med viss skeptisism i kroppen inför ännu en arbetsdag alldeles ensam kom jag till kontoret och upptäckte att jag får sällskap idag! Och hon är dessutom jättetrevlig. Bönesvar! Och när man är två behöver man ju heller inte maila runt och inkludera en massa folk i projektet "Hannah måste gå på toaletten". Det känns fint.

Så. En bra början på dagen. Sedan fick vi en hel låda cocosbollar av en man som tycker att vi är så trevliga så. Tack tack! :) Plus att det här är sista dagen innan min andra semester drar igång. Så det känns som en bra dag. 
 

Kvällen ska sedan spenderas på restaurang 5emti 4yra med brudarna, kommer bli finfint. En bra dag. Det enda som just nu känns lite besvärande är ju förstås matteprovet. Men inshallah är det mycket derivata i det, och då går det förhoppningsvis vägen. Sedan är det semester! Weee!

i'll leave graffiti where you've never been kissed

Shit, det var länge sedan jag faktiskt var stressad på jobbet. Sitter på ett ställe de här dagarna där folk har en tendens att vara så stressade att de inte har tid att hjälpa varandra eller ens vara trevliga mot varandra. Eller mot mig. Hmpf. De vill väl väl, men det är inte lätt när man är vikarie och ensam. Jag gör mitt bästa och än så länge har jag i alla fall klarat dagen. Och nu börjar det lugna ner sig lite. Hence bloggandet. ;)

Känner mig stressad. Inte bara för att det är mycket på jobbet idag, utan för att jag har hundra saker att fixa innan resan på söndag. Och hälften av dem är roliga saker, men trots det tidskrävande. Idag jobbar jag till fem, sedan ska jag hem och laga och äta mat, åka och träna med Marie, ge henne nycklar för blomvattning och bok för läsning. Sedan sömn. Tidigare ikväll, jisses vad trött jag var imorse. Imorgon: jobb till fem, hem, plugga lite, svida om och in till stan för tjejmiddag på 5emti 4yra. :) Sedan har vi lördagen som ska inkludera matteprov (iih!), packande, dumpning av packning hos Josse samt 30-årskalas. Därpå ett par timmars sömn innan vi tar taxi till Arlanda och vidare mot  s e m e s t e r. Kommer vara välbehövt efter denna vecka.

Modebloggvarning:
Inkasserade förra helgen ett svinbra läppglans. Inte ett sånt där Hej-jag-har-målat-läpparna-med-glansigt-glitter-läppglans, utan ett som bara ger lite färg, utan att det ser så målat ut. Dessutom, mina vänner, så fungerar det som rouge och att ha som bas för att göra ögonskuggan vattenfast. Kap! Bodyshop tillhandahåller detta lilla mirakel (bara för att låta som en äkta modebloggerska) för endast 149 kr.
Okej, nu kan du börja läsa igen.

Igår blev det tacos-och mattefest hos Josse. Derivata är ju kul ju! Jag spöade skiten ur boken och räknade till och med C-uppgifterna utan problem. Bra grejer. Vi drog ut en skrivbordslampa till balkongen och satt där och räknade i det varma sommarmörkret, fast med ljus. Ett glas rosé på det och vi hade varit i hamn. Det har potential. 

I mitt nästa boende vill jag verkligen ha en balkong. Vill, vill, vill. Fast i studentlägenhet..? Antagligen inte. Hmpf.

Nej. Lyssna på det här istället (Därav titeln. Mest bara för att det är en så pass bra fras. Och låt.)

morbid underhållning / PR



Sitter och halvroar/halvförundrar/halvförfärar mig idag med årets PR-trick Black Ascot. Bisarrt, morbidt (stavning? Hm.) och skrämmande vackert på nåt sätt. Är glad att det hela var på låtsas, ett väldigt destruktivt liv i annat fall. Men "hon" skriver ju i alla fall på ett konstigt-vackert sätt, tycker jag. (Även om man efter ett tag blir lite konstigt vemodigt nedstämd)

Jobbar inomhus i för stor, lånad, obligatorisk skjorta när jag hellre skulle varit ute i solen och umgåtts med fina människor. Här skäller alla bara på mig, i alla fall de som ringer. Elakt. Men efter jobbet ska jag till Josse och äta tacos och räkna matte. Fint. Blev verkligen brutalsugen på tacos idag, av alla maträtter. Ibland har man tur. Guld, mat och privat mattelektion, två flugor på smällen!

En timme kvar nu.

Inte semester längre

Jag har tränat. En timmes spinning. Med att jag var helt säker på att falla död ner i åtanke så gick det ganska bra. Jag dog inte, kunde till och med cykla hem utan större ansträngning. Jag svettades dock rikligt. Kanske har jag inte tappat riktigt lika mycket kondition under den här tiden som jag trott. Känns stabilt, serru.

Johanna är på väg hit på en kopp te. Vi har bott nästan-grannar i ett år och hon har aldrig varit här. Synd att det är så stökigt första gånger hon kommer hit. Men det gör inget.

Har fått jobb för resten av veckan, så nu går det i ett tills att det bär av till Tunisien. Jobba, plugga, jobba, träna, plugga, jobba, middag på restaurang med tjejorna, packa, skriva matteprov, åka och lämna packning hos Josse, gå på 30-årskalas, sova lite och sedan åka till Arlanda. Så ser min planerade vecka ut. Finns inte särskilt många hålrum för spontanaktiviteter. Men det gör inget. Drar söderut gör jag på söndag.


Ungefär såhär såg min kväll ut igår. Det var fint.

Dagens insikt:

Jag har matteprov den här veckan. Igen. What!? Jag trodde det var först om två veckor. Jahapp, bara att hugga in då. Bättre att få det överstökat innan nästa semesterperiod i och för sig.

Idag har jag reafyndat. Vita linnebyxor inför Tunisien, bland annat. Och planterat om min köttätande växt i en ny äkta Gränsforskruka. Och jobbat lite. Och ätit wok. Och hade tänkt ta ett glas vin framför favvoserien, men jag kanske borde plugga lite först. Med tanke på det plötsliga provet. Hjälpars.



Såg en fin lapp på Djurgården igår. Nusse.

Om kroppar

Hej världen.

Min dator står precis vid fönstret, och jag tror att det är drygt 30 grader här. Jisses. Men vad gör man inte för att få dela med sig av sina senaste insikter om livet?

De senaste månaderna har jag gått ner i vikt. Tydligen ganska mycket, enligt folk omkring mig. Detta är ingenting jag har försökt att göra, jag har helt enkelt mått för dåligt för att ha någon aptit över huvud taget. Jag äger ingen våg, då jag slutade väga mig efter att jag blev frisk från mina ätstörningar någon gång där i 18-års åldern, så jag vet inte hur mycket det handlar om, men en del. Det syns, liksom.

Jag skriver om detta eftersom jag blir lite ledsen över alla människors kommetarer. Visst, även jag tar det som en komplimang när någon frågar "har du gått ner i vikt?", eftersom vi ska vara smala. Men efter ett tag, när man inser att alla säger det som något positivt, något jag kämpar för, och man hör på dem att de så gärna själva skulle vilja gå ner de också, oavsett hur smala de än är, så blir jag ledsen. Som att vara smal är allt här i världen, liksom.

Jag arbetade ett par veckor i en liten klädbutik för ett par år sedan, en sån där liten där spegeln är utanför själva provrummet. Där fick man också se detta fenomen. Varje tjej/kvinna som kom in och provade kläder vände och vred sig framför spegeln, drog i kläderna, drog in magen, testade en annan vinkel, såg besvärade ut. Det blev plötsligt så tydligt att det knappt finns en kvinna i vår värld som är nöjd i sin kropp. Oavsett hur perfekta jag tycker att deras kroppar är, och trots att jag inte ens kan se vad det är de försöker trolla bort när de vänder och vrider på sig.

Det är så snett. Så galet, sjukt, bisarrt, fel. Att vi inte kan trivas med oss själva trots, nej, på grund av våra kroppar. På grund av att vi är mjuka, inte trots att vi är mjuka. Att våra kroppar måste se ut på ett visst sätt för att vi ska må bra (även om vi kommer till det stadiet genom att må skit). Att vi alltid känner att vi borde, vi måste kämpa för att bli lite smalare, lite lyckligare. Det är nästan vår plikt. Vi borde skämmas om vi inte är vältränade, smala, vackra. Och det gör vi också.  Everything more easy with a tight sixpack, som Jamie Cullum uttrycker saken. Men, mina vänner. Det är inte värt besväret.

Måste dock påpeka att jag tycker att man ska ta hand om sin kropp. Kroppen är det mest fantastiska man någonsin kommer att äga, och det är något man ska använda sig av, ha glädje av. Och då hjälper det om man är i relativt bra form. Jag tränar för att jag älskar att känna mig stark, att känna av jag har glädje av min kropp. Endorfinerna. Men vi borde försöka släppa det här med att vara vackra för andras skull, och sikta in oss mer på att må bra för vår egen. Dansa, träna, ät, skratta. Lättare sagt än gjort, jag vet, men medvetenhet är som alltid det första steget. Jag tror på dig.

Hälsinglandland

Hej vänner.

Efter en lugn och skön vecka på landet i Hälsingland är jag åter i vår vackra huvudstad. Jag påminns alltid lite extra om hur mycket jag tycker om Stockholm när jag  varit borta ett tag. Fast så fungerar väl alla i och för sig, ingenting unikt där. Men ändå. It's good to be home.

Landet har inneburit en massa läsande, Bokus var snälla nog att skicka Våtmarker dit istället, så jag fick minsann läsa den ändå. Betyg; Läs! Man var väl lite lätt illamående under hela tiden, men den var rolig. Och jag tror att den är viktig. Så läs. Men helst inte precis före maten. Har dessutom läst ut New York-trilogin och börjat på den hypade Twilight. Läst första halva ungefär. Fänglande, ja, livsomvälvande, nej.

Dessutom har vi som sig bör solat, badat och ätit konstant. Jag har inte varit hungrig på en vecka, galenskap. Men det är så det funkar, och det är ju mycket trevligare att äta i grupp än att laga mat till sig själv. Var mycket fint att hänga med familjen och farmor och ett par farbröder och tillhörande kusiner. Fin släkt, jag gillar't. Och jag fick konstatera varifrån jag har fått min diskuterarlusta. Jag fick ju inte en syl i vädret när mina farbröder kom igång, och jag brukar ju vara mest pratsam i sådana situationer. Härliga tider!

Nu tänkte jag bjussa på lite bilder, sedan ska jag chilla framför favvoserien ett tag.

   
Alice har dator och telefon i bilen.     Gränsforsinformation            Promenad upp till sjön


 Peppade inför GoCart i käcka overaller            Finaste yxorna på Gränsfors yxmuseum


Dricka saft i trädgården        Grädda våfflor utomhus, ambitiöst!      Badplats

RSS 2.0