Idag har jag:

  • Haft min första föreläsning i Statsvetenskap A, politisk teori. Johan Tralau ägde iförd kostym och slips som matchade näsduken, och det känns grymt roligt att få ha föreläsningar i det gamla urtjusiga universitetshuset.
  • Ätit sopplunch med klasskompisarna och diskuterat lite Platon och studieteknik.
  • Gått till Studentbokhandeln och tänkt köpa typ ett block och några pennor, kom därifrån utan varken block eller pennor men med fem böcker för en tusing. Vad hände? Det bara blev så, inspirationstokryck typ. Men oj, vad jag kommer att få koll!
  • Läst 60 sidor Platon. Kul ju!
  • Hostat sönder halsen.
  • Druckit te.
  • Renskrivit föreläsningsanteckningar.
  • Funderat på om det är dags att börja laga mat. Antagligen är svaret ja.
Planerna för kvällen inkluderar mat, lite mer Platon och lite Aristoteles. Kanske nåt IQ-befriat tv-program också så småningom. Om jag förtjänat det. Och därpå rejält med sömn för att ta död på hostan. För imorgon fyller Siri år, hurra hurra!

PID / PIF

Jag har blivit varnad för postinsparksdepressionen. Dock verkar det mer som att jag har åkt på postinsparksförkylningen, även om det även är rätt trist att alla dessa lekar och tävlingar och kalas är över. Hostan är inte nådig, känns sådär men föga förvånande egentligen. Nå, idag är ännu en stor dag, första föreläsningen börjar om en halvtimme! Dags att snart dricka upp kaffet, borsta tänderna, packa väskan och cykla iväg. Älska att bo i en stad där det tar fem minuter att cykla till universitetshuset (som för övrigt är så himlarns fint!)

En liten fråga bara. Vad 17 hände med sommaren!? Det är ju sketakallt ute precis jämt! Jösses. Inte okej.

Lite länktips.

Eftersom att jag 1) fått liv i min internetuppkoppling, och 2) har några lediga timmar så har jag unnat mig att läsa Hanna Fridéns blogg lite. Och hon slår ju huvudet på så många intressanta spikar jämt och ständigt, så ni måste ju faktiskt läsa. Jag tyckte att det här var bra. Jag har lite ont i halsen, men är glad att det kommer först nu, i slutet på denna fantastiskt roliga insparksvecka. Ikväll är det gask! Hurra hurra. Sedan kan jag sova resten av helgen.

Rätt bra insparkad.

Nästan en hel insparksvecka är avslutad. Det har varit hårt, slitigt men framförallt skitkul. Vi har avklarat polympiad, uppdragstävlingar, pubrunda, sittning, spex, dans i mängder, övernattning, takfest och mycket mera. Imorgon är det sista delen i det hela, gasken! Farmors gamla klänning ska få följa med på finmiddag för första gången, det blir nog fantastiskt roligt. Och det är så skönt att slippa den glittriga trikåpoloklänningen som varit min fiskoutfit på sistone. Rena kläder, hurra! Men det kommer ju bli tomt. Helgen är helt obokad än så länge, inga aktiviteter alls. Det kommer ju kännas annorlunda minsann. Men fina människor, vi hänger ju ändå! Här kan de som vill för övrigt se lite bilder och läsa lite skvaller.
Nu blir det sömn för min del. Måste ju passa på att sova när man har chansen liksom.

University lip dub

Det här har vi gjort idag! Äta och sova är överskattat, vi spelar in musikvideos istället.

Insparksigångspark!

Hej världen! Jag är på plats i Uppsala, jag har hunnit packa upp en del och även hunnit se inte mindre än tre nationer, däribland den beryktade Stocken. Som Stureplan, fast mindre och billigare ungefär. Och idag började insparken! Fantastiskt verkar det. Det hela började med ett välkomsttal med rektorn och sedan skulle vi göra ett diagnostiskt prov  för att få lite bra fördelning på grupperna inför Statsvetenskap A. Frågor om politisk tillhörighet, kortare förklaringar på olika förkortningar, vad BNP kan användas till och varför Folkpartiet är ett liberalt parti. Slutligen, skriv en kort uppsats på ca 200 ord om vad politik är för dig. På ditt tredje språk. Hmpf?
Efter en stund blev det såklart fnissigt bland studenterna, nån kom in med en cykel, nån frågade bestört vad man skulle skriva på kön, sitt biologiska eller sociala? Nån tittade på porr med hög volym på sin iphone, och när två började slåss så hade nog alla fattat vad det hela handlade om. Och in störtade en massa utklädda faddrar, och jag behövde inte skriva en uppsats på arabiska, hurra!
Vi blev indelade i faddergrupper och lekte namnlekar, och därefter blev det lite stadsvandring med tillhörande shopping till temat. Vi är galler, från Asterix och Obelix. En kille ska vara fiskhandlare, och jag ska vara fisk. Jag har köpt en fantastiskt ful glittig tajt långklänning på myrorna, och denna skall kombineras med bodyglitter och vattenkammat hår. I denna utstyrsel blir det sedan mingel på VGs nation, och tydligen ska jag spendera åtskilliga dagar i denna klänning framöver. Hm. Jag tror att det är kostymkrav till och med onsdag. Yey?
Nå, det verkar bli kul i alla fall. Och man blir ju vad man äter, så jag åt lax till middag.

Det börjar bli tomt...

dsc00327 (MMS)

Det börjar bli tomt... Idag går första lasset!


Jag ser början på slutet!

Jag ska börja med att be om ursäkt för mina trista uppdateringar här på sista tiden, bortsett från bröllopet, endast handlat om hur det går för mig att packa och om hur mycket jag har att göra. Men, i mitt försvar så är det i princip det enda som händer i mitt liv just nu. Eller, det enda, tack och lov för det för det står mig upp över öronen. Men jag fortsätter på samma tema; idag tror jag mig faktiskt börja se början av slutet av packandet! Det känns som att jag har koll. Jag har rensat ur garderoben, packat ner allt jag inte ska ha med till Uppsala (jag har alltså lyckats välja bort ett helt gäng klänningar, vilken pärs!), jag har rensat badrumsskåpen, förberett nedpackning av det jag fortfarande behöver använda mig av de kommande dagarna, rensat bland smyckena, städat ur kylen och skafferiet, sett till så att allt på vinden är flyttredo. Så jag tror faktiskt att jag ligger i fas!
Framtiden ser nu ut såhär, ungefär (mest note to self det hära):
IDAG OCH IMORGON
- Fortsätta packa, strukturera
- Kurera förkylningen
- Lämna nycklarna till Anna som är en guldklimp och ska hjälpa mig med flyttstädningen
- Få över några av kartongerna till pappa redan nu, inshallah.
- Hinna umgås lite med folk och säga hejdå och sånt, inshallah.
- Försöka äta upp så mycket som möjligt av det jag har i frysen, pang på flädersorbeten, nu!
TISDAG
- Pappa kommer på morgonen och packar ihop gamla datorn och lite annat krafs
- Jag fixar ihop det sista, Josse kommer och vi flyttar allt som inte ska till Uppsala hem till pappa.
ONSDAG
- Flytt till Uppsala!
- Inskrivning vid institutionen och nationen.
- Hem igen, till skroten med soffan och lite annat tjafs.
Och på torsdag ska jag jobba. En endaste liten dags arbete blir det emellan semester och tjänstledighet, och den dagen kommer antagligen att bestå av avslutningslunch med chefen och en annan kollega som också ska flytta till Uppsala. Därpå åker jag väl norrut igen på torsdag kväll så att jag hinner packa upp lite mer innan insparksveckan börjar på fredag! Det är dags för en ny era. Minsann.

Moa hjärta Thibaut.

Igår gifte sig som sagt Moa med sin Thibaut i Vaxholms kyrka. Här är efter vigseln, och Johanna, Emma och Sanna minglar och väntar på brudparet!
Fina tjejer.
Alla fick ris att kasta på brudparet, och Emelie gjorde sig redo.
Fina och nygifta!
Brudtärnebarnen tyckte att det var roligt med puffat ris.
Puss
Efter vigsel och fotografering promenerade vi bort till Tornvillan där vi satte oss i skuggan och pratade, drack champagne och åt snittar.
Sanna och de goda snittarna.
Snyggaste Emelie fångade brudnäbbsbuketten. Vad betyder det?
Efter minglet och fransklektionerna utomhus så gick vi in och åt middag och lyssnade på tal. God mat och fantastiska sallader, som jag inte tog kort på för att jag var alldeles för upptagen med att äta. Senare var det dags för tårta!
Bruden minglar med gästerna.
Skära skära tårta.
Finaste brudparet.
När vi ätit oss halvt fördärvade på fantastisk chokladtårta med passionsfruktsmousse så hängde vi ett tag ute i sofforna, och upptäckte att det var väldigt effektfullt att posa vid strålkastaren i golvet.
Sedan blev det dansdansdans resten av kvällen till Sannas och min blandpartyskiva.
Såhär roligt var det!
Tack Moa och Thibaut för en fantastisk kväll och grattis!

Bröllop och flytt-pack-separationsångest.

Igår var en fantastisk dag. Min vän Moa gifte sig med sin Thibaut i Vaxholms kyrka, och vigseln var så fin att jag trots att jag minsann inte trodde att jag skulle gråta ändå satt där med en liten tår i ögonvrån. Festligheterna ägde sedan rum på Tornvillan, det var snittar, det var champagne, det var fantastisk mat och rosé, det var tal, det var vackert väder, många vänner och dans halva natten. En fantastisk fest med fantastiska människor.
Idag vaknade jag dock med flytt-pack-separationsångest. Så mycket att göra, så tråkiga sysslor, så många fina människor jag inte kommer att kunna umgås med på samma sätt nästa vecka. Jag kommer ju sakna Stockholm, lägenheten, vännerna, familjen. Men ja, jag vet att Uppsala inte är långt, jag kan åka hem och hälsa på, men det blir ju ändå inte samma sak. Det är ett helt nytt liv jag ska starta, jag ska fokusera på helt andra saker och ha ett helt annat tempo och fokus i min vardag. Inget mer slackande på dagtid, inget mer helt ledig när man kommer hem. Den första kursen har 8 böcker som kurslitteratur och det kommer alltid att vara nåt jag borde göra. Jätteläskigt.
Men, det var ju lite det som var poängen också. Det här med att söka skola, börja gå åt ett visst håll i livet, hamna i ett sammanhang. Och lägenheten behövde jag ju flytta från nu ändå. Och alla de människor som varit hemma över sommaren börjar också sina liv till hösten igen, de flyttar också, åker tillbaka till skolorna eller ger sig ut och reser. Så Stockholm kommer ju ändå vara rätt trist. Lika bra att sticka till Uppsala ju. Egentligen. Det blir ju nog asbra, bara jag får komma på plats. Det är ju den här fasen som är jobbigast.

Mitt i allt.

Mitt i denna röra försöker man laga lite mat. Trots att jag borde göra nåt av det jag har i frysen så blev det pasta med pesto. Så kan det gå när man väntar för länge med att laga mat och blodsockerfallet slår till. Då orkar man ju inte. Jag kommer i alla fall lite framåt, men det tar ju sin tid. Jag lyckats packa två lådor till Uppsala och två till Stockholm, samt bestämt vilken klänning som det får bli imorgon. Ska försöka få ordning på den halvt bortglömda lådan under sängen och alla dessa pappershögar man låtit vara i typ två år. Usch och fy. Dessutom ska jag gå till återvinningen med alla dessa tusen kartonger som jag tydligen sparat på vinden. Typ skolådor, kartonger från symaskinen och strykjärnet och sånt. Har väl sparat dem i tron att de är ju jättebra om man ska slå in paket! Men som jag ska till Marie, riktigt så många paket ska jag nog inte slå in. Sedan går jag nog på köksgrejerna jag inte planerar att behöva använda de kommande dagarna.
Minsann. Det är mycket att tänka på och svårt att vara strukturerad i detta.
Hilfe!

Moas möhippa!

I söndags hade vi som sagt möhippa för Moa som ska gifta sig på fredag. Vi började med att röva bort henne.
Därpå ikläddes hon den obligatoriska möhippeklädseln. Tiara, slöja och boa. Finfint!
Vi hade kidnappat henne till Västerhaninge, och där klättrade vi! Dock fick hon inte ha på sig slöjan då, instruktören tyckte inte att det var nån bra idé. Hmpf.
Systrarna Eitrem var hänförda.
Alla fick testa att klättra lite, och Linda besegrade höjdskräcken och klarade väggen!
När vi klättrat sådär lagom länge var det dags att åka vidare in mot stan.
Vi åkte till Mist vid Stureplan och där fick Moa en festlig sminkning.
Såhär fin och glad blev hon! Tråkigt nog var det ungefär här som min kamera totaldog, så jag fick inga foton av det som följde. Det var fika, det var champagne, det var rosa bubbel, italiensk buffé, mingel, ost och kex och senare utgång till Café Opera. Därifrån finns det dock en bild, lånad från Finest.se. Hohoho.
Käckt värre! En heldag, helkväll och halvnatt. Mycket trevligt vart det!

Uppstyrning deluxe, jag säger't.

Än en gång ber jag om ursäkt för usel uppdatering, det verkar ha blivit lite av ett tema under den här sommaren. Nå jag har haft viktigare saker för mig. I söndags var det möhippa (och min kamera dog efter halva, men det dyker inshallah upp några bilder här i alla fall när jag lyckats ladda batteriet ordentligt igen), mycket lyckat blev det i alla fall. Hemma vid halv fyra, och dagen efter tack och lov en något senarelagd titt på nya hemmet i Uppsala. Fin lägenhet! Litet rum men stort vardagsrum och riktigt kök, det blir nog hur bra som helst. Så nu är det dags att börja styra upp ordentligt, för nästa vecka flyttar jag! GAAAAAH!
Så idag ringer jag till olika bolag och säger upp olika abonnemang, jag bokar klipptid och åker och klipper mig, jag ska försöka rensa garderoben, ska få en leverans med flyttkartonger, äta pizza med pappa, träffa Karins nya lillknodd en snabbis, hämta min nya cykel och fixa lite partymusik till på fredag. Försöker även ringa till städbolaget för att boka flyttstädning, men "numret du ringer kan inte nås för tillfället". Bah? Lite stressande ju. Någon som har nån bra flyttstädfirma på lager som går på Rutavdrag?
Uppstyrning deluxe. Och en dag till ska jag jobba! Sedan är det insparksvecka och start av studierna. Statsvetenskap A på en månad; 8 böcker står som kurslitteratur, däribland Karl Marx och Platon. Hurra!

Komma hem och komma in.

Efter sju dagars total teknikinvaliditet så är jag åter i civilisationen! Kom hem från lägret för någon timme sedan, och har sedan dess duschat (kanske århundradets skönaste, dock luktar håret fortfarande lite rök trots två shamponeringar och en balsamering) och satt tvätt nr ett. Allt som jag ens funderade på att ta med mig till lägret åker utan om och men i tvättmaskinen pronto. Väl på ett läger står man ju utan särskilda svårigheter ut med att det enda sättet att tvätta sig är att bada i 16 gradigt vatten och att man hela tiden står över en öppen eld och lagar mat (=brandrökslukt överallt) och att man diskar i så småningom rätt flottiga diskbaljor med så småningom rätt sotiga diskborstar. Men väl hemma så känner man ju hur illa man faktiskt luktar. Så nu så. Nu är jag ren och fräsch igen, och vilken känsla!
Lägret var för övrigt grymt på de allra flesta sätt och vis. Knappt en droppe regn, bra stämning, lagom mycket aktiviteter och bra projekt, grymma lägerbål och skötsamma, fina och duktiga tonårsscouter. Att vara ledare var roligt värre! Det känns dock konstigt att veta att jag ju till hösten inte kommer att fortsätta som deras ledare. Eftersom att...
I torsdags fick jag veta att jag blev antagen i Uppsala! HURRA HURRA HURRA! Jag ska alltså flytta om ett par veckor och börja Politics kandidatprogrammet vid Uppsala universitet. Jag fattar inte att det faktiskt gick vägen, jag kom in. Helt galet och helt galet bra. Och helt galet läskigt också för den delen. Jag ska nu byta liv. Än en gång en relativt radikal förändring, även om att flytta till Mellanöstern var snäppet läskigare. Men ändå. Allt blir ju helt annorlunda. Antagligen på ett riktigt bra sätt dock. Peppen deluxe!

RSS 2.0