Hannah och världen fortsätter hålla dig uppdaterad.

Här kan du läsa en mycket bra artikel om hur Israel ser på sitt agerande gällande attacken mot Gaza-konvojen i måndags morse. Det är Said Mahmoudi som är professor i internationell rätt vid Stockholms Universitet som berättar och förklarar. Han förklarar också vad exakt det är som har brutit mot folkrätten, och hur komplicerat det är för omvärlden att få igång kraftfulla, verksamma reaktioner mot Israel. Läs! Väldigt informativt.

Här kan du läsa en sjukt bra text av Pierre Schori, f d FN-ambassadör och chef för FN:s fredsbevarande operation i Elfenbenskusten. Han skriver om Israel, vad staten grundades till och vad den utvecklats till. Väldigt välformulerat, varmt, bestämt och informativt på samma gång. Huvudet på spiken. Jag säger ja och amen.

Här kan du läsa om hur det går för svenskarna som var med på Ship to Gaza. Tre är hemma i Sverige igen nu, Victoria Strand, Henning Mankell och Mehmet Kaplan. Resten av svenskarna, sju stycken, sitter fortfarande fänglsade i Ber Sheeba i Israel och man vet inte hur länge de blir kvar där. Man kallar dem för illegala flyktingar, vilket ju är intressant då ingen av dem vistas i Israel frivilligt. Det är som min vän Peter skrev på Facebook; "Det är ju som att kidnappa någon, föra in dem i huset, fängsla dem i källaren, och sedan kalla dem för inbrottstjuvar?"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0