Power Meet & Vem är egentligen terrorist?

 

 

Har börjat jobba igen. Kändes inte så kul imorse, men det känns rätt bra nu. Har mycket praktiska saker att göra, och det är alltid lika skönt att få checka av något på listan. Få känna sig lite produktiv, liksom. Har det första matteprovet denna vecka, och gudarna vet hur det ska gå. Men det är väl bara att bita ihop och räkna på och hoppas på att något fastnar. Har i alla fall inget annat inplanerat på kvällarna. Gäller bara att man lyckas koncentrera sig också, i denna period av total inkompetens till att vara ensam har jag inte så väldigt höga förväntningar på den fronten...

Var i Festerås i helgen. Det var trevligt, jag, Sanna och Linda åkte och hälsade på Sofie och lunchade hos mormor. Mycket häftiga bilar hade intagit staden, tydligen är Power Meet bland de största eventen i norra Europa för bilintresserade. Och det märktes. Mycket medelålders norrmän i lädervästar och mycket burnande. En för mig ganska ny upplevelse. Intressant. 

Fick för övrigt ett tips om det intressanta fenomenet med stenkastande ultra-ortodoxa judar i Jerusalem. Det har öppnats ett parkeringshus i Jerusalem som har öppet på lördagar, sabbaten. Ramaskri har utbrustit bland haremi i de ultra-ortodoxa kvarteren, och de har kastat stenar i prostest. För att blidka dem lite har man låtit flytta parkeringshuset längre bort, men detta har inte hjälpt särskilt mycket. Enligt DN ska de ha skanderat att "alla som inte helgar sabbaten måste dö".

Jag tror egentligen inte att någon tycker att det här är ett ok beteende. Men det som är intressant är att det inte uppmärksammas på alls samma sätt som om araber skulle kasta sten på poliser. Muslimer som beter sig på detta vis är självklart terrorister, medan the t-word inte används alls i samma utsträckning gällande judar. Det får mig att fundera på hur ordet "terrorist" egentligen definieras. Har det med religion och etnicitet att göra, eller är det verkligen bara baserat på politisk ideologi och aktivism? I vilket fall är ju ett sådant här beteende skamligt, och det skrämmer mig verkligen att människor tar sig friheten att anse sig ha ensamrätt till sanningen. Lyhördhet, anyone? Dialog? Fy. Samma sak gäller egentligen med bosättarrörelsen. Här har vi politisk, olaglig aktivism på hög nivå, och många gånger genomförs den med våld. Är det någon som hävdar att bosättarna är just terrorister? Inte var jag har hört. Det verkar som att man måste vara antingen muslim eller åtminstone arab för att hamna under den rubriken. Vad betyder det egentligen?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0